ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

10 τμήματα υπό κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών

panepistimiopatrwn 873x400 1

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα  να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.

Εξ αποστάσεως θα παρέμβει στη σύνοδο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι φοιτητές που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

10 τμήματα υπό κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών υπό κατάληψη τελούν 10 τμήματα, στα υπόλοιπά διεξάγεται κανονικά η εξεταστική περίοδος.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να δοθούν ψηφιακά οι εξετάσεις, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας έχει δηλώσει  πως «υπάρχει μία δυσκολία στο να πραγματοποιήσουμε παράλληλα εξετάσεις και με τις δύο μορφές διά ζώσης και εξ αποστάσεως. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η σύγκλητος μετά βέβαια και τη σύνοδο των πρυτάνεων που έχουμε τη Δευτέρα, παρουσία του υπουργού Παιδείας. Προσωπικά είμαι υπέρ της διεξαγωγής των εξετάσεων διά ζώσης».

You may also like

Comments are closed.