ΕΠΙΣΤΗΜΗΠΟΛΙΤΕΙΑ

Οι top 11 Έλληνες ερευνητές παγκοσμίως | Ανάμεσα τους και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών

τοπ 11 ερευνητες
Έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακοί και ερευνητές οι οποίοι εργάζονται σε ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς, περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.938 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, όπως αυτή προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία.

Ανάμεσα τους και ο Νίκος Καραμάνος από το Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Επιστημονικό Πεδίο της Βιολογίας και Βιοχημείας.

Ο σχετικός κατάλογος με τίτλο «The Highly Cited Researchers» συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science. Από αυτούς οι 4.000 κατατάσσονται σε 21 συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία και τομείς και οι 3.200 στην κατηγορία των διεπιστημονικών πεδίων και τομέων.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση και την επιλογή των ερευνητών με υψηλή διάκριση προέρχονται από τους δείκτες βασικών επιστημών (ESI), 2011-2021, οι οποίοι προκύπτουν από περίπου 179.000 άρθρα και ερευνητικές εργασίες υψηλής απήχησης και επίδρασης. Κάθε μία από αυτές τις ερευνητικές εργασίες κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% των άρθρων με το μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών για κάθε συγκεκριμένο έτος.

Πηγή: Foititikanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ:

Καταγραφή στο Web 5 12 2022 112158 www.aigiovoice.gr

You may also like

Comments are closed.