ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Σύλλογος “Γλυκιά Ζωή”: Eνημερωτική ημερίδα για τον εμβολιασμό των διαβητικών

diavitis1
Διαδικτυακή ημερίδα για την ορθή πληροφόρηση σχετικά με τον εμβολιασμό κατά τις Covid-19 για όσους και όσες πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη οργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», την Πέμπτη 22 Απριλίου και ώρα 18.30. Το κύριο θέμα θα είναι ο “Εμβολιασμός Covid-19 και Διαβήτης” και η μετάδοση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας του YouTube.

Σκοπός είναι η σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, για την καταπολέμηση μύθων και φόβων, γύρω από τον εμβολιασμό των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη. Παράλληλα θα απαντηθούν τα ερωτήματα που έχουν προκύψει, ώστε να διεξαχθεί με επιτυχία αλλά και πλήρη γνώση ο εμβολιασμός κατά του Covid-19.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ και της Π.Ο.Μ.Α.ΜΕ.Α Δυτικής Ελλάδος.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας, ο Πρόεδρος Π.Ο.Μ.Α.ΜΕ.Α Δυτικής Ελλάδος, Αντώνης Χαροκόπος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου και η Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά»,  Βασιλική Γούλα.

Τον συντονισμό-σχολιασμό θα έχουν η Βασιλική Γούλα Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», και ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας, Λοιμωξιολόγος, Μέλος Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Τοποθετήσεις θα κάνουν η Καρολίνα Ακινόσογλου, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Εμβολιασμός έναντι Covid-19» και ο Κωνσταντίνος Κούκιος, Συντονιστής/Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Ν.Π. Άγιος Ανδρέας, με θέμα: «Εμβολιασμός ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη».

«Η σωστή και έγκυρη γνώση γύρω από τους εμβολιασμούς αποτελεί μονόδρομο για να ξεπεραστεί η  πανδημία, αφού με την επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας θα επιτευχθεί γρηγορότερα η ανοσία του πληθυσμού», τονίζει ο Χαράλαμπος Μπονάνος.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα προβληθεί μέσω του youtube στο link:

https://youtu.be/ZBXWAKTh2fA

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στη Νοηματική Γλώσσα.

You may also like

Comments are closed.