ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

112 για εκκένωση στη Βάρη – Κορωπίου: Κάθε 10 λεπτά και μία νέα φωτιά | Μάχη σε Αττική και Αργολίδα | Ενισχύσεις και από την Πάτρα

Facebook
Twitter
BB1ow0eL

Ειδοποίηση στα κινητά τους, μέσω μηνύματος από το 112 λόγω φωτιάς στη Βάρης – Κορωπίου, έλαβαν όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

Στο σημείο γίνεται μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και αποστέλλονται 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Από το «112» εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα ετοιμότητας για την περιοχή.

BB1ovbbY

 
Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Πολύ δύσκολη η κατάσταση, οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν

 

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς που έχει ξεσπάσει κοντά στη Βάρης-Κορωπίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν βοηθούν την κατάσταση.

«Η πυρκαγιά μαίνεται και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε Λαμπρικά και Κίτσι με κατεύθυνση προς το νότο. Η βλάστηση που καίγεται είναι χαμηλή, όμως η φωτιά βρίσκεται σε σημείο όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις, έστω και αραιοκατοικημένα. Όλος ο μηχανισμός του δήμου μας βρίσκεται στο πόδι και επιχειρεί. Έχουν συνδράμει στο Κορωπί και με τις δικές τους δυνάμεις όλοι οι γύρω δήμοι».

Ο κ. Κωνσταντέλλος είπε ακόμη πως μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια πληροφόρηση για καταστροφές σε σπίτια ή επιχειρήσεις.

(cnn.gr)

 

Κάθε 10 λεπτά και μία νέα φωτιά – Συνολικά 300 πυρκαγιές τις τελευταίες ώρες – Μάχη με τις φλόγες σε Αττική και Αργολίδα

Κάθε δέκα λεπτά έχουμε μία νέα πυρκαγιά, τόνισε στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης για τη μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. «Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις» υπογράμμισε ακόμα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 300 νέες ενάρξεις πυρκαγιών, δηλαδή σχεδόν μία ανά δέκα λεπτά. Όπως επισήμανε «τις τελευταίες ώρες έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε πρώτο στάδιο» και προσέθεσε ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της επικράτειας.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κορωπί, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι «αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ». Για το λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.

«Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς», σημείωσε. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι ακόμα μία επικίνδυνη πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, στην οποία όπως είπε, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή της Δάρδιζας Ερμιονίδας. Ειδικότερα το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Δάρδιζα απομακρυνθείτε προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».

«Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες», υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

(protohema.gr) 
ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Δύο πυροσβεστικά οχήματα με 4 άνδρες συνδράμουν στις ηρωικές μάχες που δίνουν οι πυροσβέστες στην μεγάλη φωτιά στη Βάρη Αττικής.

Αναχώρησαν το μεσημέρι, με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, ένα όχημα με δύο άνδρες από τον πυροσβεστικό σταθμό της Ναυαρίνου κι άλλο ένα με ίδιο αριθμό ανδρών από τον σταθμό της ΒΙ.ΠΕ. για να ενισχύσουν τις εκεί δυνάμεις.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top