ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ι. Φωτήλας: Πανεπιστήμιο Πατρών και τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου στη συζήτηση με Κεραμέως

kerameos 0
Με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας. Αφορμή της επίσκεψης στάθηκε η επαναλειτουργία των σχολείων ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικότερα για το τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής διαβίβασε στην Υπουργό το αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Αιγίου σχετικά με την ανάγκη οριστικής παραμονής του τμήματος της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο καθώς και τα πολλαπλά οφέλη που αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία. Η κ. Κεραμέως έλαβε υπόψη το αίτημα και θα το επανεξετάσει με βάση το σύνολο των αναγκών.

Συζήτησαν επίσης για την πρόταση αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών, διαδικασία την οποία ακολουθούν και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας.

Ο Ιάσονας Φωτήλας αναφέρθηκε και στο αίτημα των θεατρολόγων αναφορικά με τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων στη Γενική Αγωγή. Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να συγχαρεί την κ. Κεραμέως για την επιτυχή επαναλειτουργία των σχολείων μέσω της εξασφάλισης των self-tests τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και μαθητές καθώς και για την ένταξη όλων των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο. Εξέφρασε επίσης τα συγχαρητήρια του για το σύνολο των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, όπως συνιστά και η σημαντική πρωτοβουλία αναφορικά με την πρόβλεψη Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) καθώς κρίνει απαραίτητη την παρουσία τους για την θωράκιση των Πανεπιστημίων από πράξεις ανομίας και παραβατικότητας.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και η κ. Κεραμέως συμφώνησαν στην από κοινού συνεργασία για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε μια αμοιβαία προσπάθεια για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

You may also like

Comments are closed.