ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ρεβεγιόν για Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα με… μέτρο

Facebook
Twitter
Ακρίβεια και αυξημένο κόστος μετακίνησης δεν δείχνουν να αλλάζουν δραματικά την τάση του κόσμου για τις φετινές γιορτές

Του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

Την πρώτη χρονιά του λόκνταουνντο Ρεβεγιόν της παραμονής τις Πρωτοχρονιάς του 2021 «μεταφέρθηκε» την… επομένη μέρα σε τραπέζια έως και 9 ατόμων. Άλλωστε, εκείνη τη σκληρή εποχή, έως το πρωί στις 5:00, ίσχυσε η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Την επόμενη χρονιά, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2022, δοκιμάσαμε το testingμε τα αυτοδιαγνωστικά και τα rapid test με την καχυποψία όμως να παραμένει και το εορταστικό τραπέζι να παραμένει περίκλειστο με στενούς συγγενείς και φίλους…

Φέτος, το 2023, ο«κωδικός» των εορτών είναι «exodos», με την ακρίβεια να βάζει το δικό της… μέτρο καθώς το 50% των πολιτών είτε έχει περικόψει το χρόνο της εξόδου είτε έχει περιορίσει αρκετά τα έξοδα της… εξόδου.

Ακρίβεια και αυξημένο κόστος μετακίνησης δεν θα αλλάξουν όμως τηντάση του κόσμου για τον φετινό διπλό εορτασμό, της Πρωτοχρονιάς του 2023 και της πλήρους απελευθέρωσης από τα δεσμά των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, παραμονές των Χριστουγέννων, οι προσκλήσεις που κυκλοφορούσαν για το Ρεβεγιόν παραμονές του 2023, ήταν ουκ ολίγες στην Πάτρα.

Για πρώτη φορά φέτος στην πόλη, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και την εποχή των απαγορεύσεων του «Νόμου Παπαθεμελή», υπάρχουν πάνω από έξι νυχτερινά κέντρα, μπουζουξίδικα, με πλήρη ζωντανή ορχήστρα στα οποία προοιωνίζονται γλέντια μέχρι πρωίας της προσεχούς Κυριακής 1/1/2023!

«Υπάρχει μια διάθεση του κόσμου να επιστρέψει στην κανονικότητα καιχωρίς τη μιζέρια της ακρίβειας η εστίαση θα μπορούσε να δουλευτεί πολύ καλά φέτος στις γιορτές. Σε κάθε περίπτωση όμως επικρατεί η διάθεση του κόσμου να βγει και να γιορτάσει για το ’23. Ήδη τα socialmedia κατακλύζονται από προσκλήσεις», εξηγούσε στην «Πολιτεία» στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ… ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ

Μετά από 3 χρόνια απουσίας, φέτος, παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ρίο επιστρέφει το «W EVENTS» και υπόσχεται ένα φαντασμαγορικό Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν με υπεύθυνο της διοργάνωσης το γνωστό επιχειρηματία Δημήτρη Φάκαλο.

Το δικό τους Ρεβεγιόν στο «Χάραμα/5-Ε» στην παραλιακή της Ηρώων Πολυτεχνείου ετοιμάζουν οι επιχειρηματίες Οικονόμου – Ροδόπουλος με τη Μελίνα Ασλανίδου. Το Bodegas, στην Ρήγα Φεραίου, το Royal Πάτρας στην Ακτή Δυμαίων, το DistintoBarRestaurant, το PregoPatrasμε τη βραδιά αναμνήσεων του Γιώργου Κοτοπούλη στην Παλιά Πόλη και τα ΑΣΤΕΡΙΑ livebylou, μεΑντύπα – Αγγελική Ηλιάδη είναι μερικές από τις προτάσεις. Όπως και τα γνωστά «Papakia» στην Αγ. Ανδρέου.

«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για την Πρωτοχρονιά, η διάθεση του κόσμου είναι να βγει έξω, όμως υπάρχει μια σχετική διστακτικότητα ακόμη για το ξενύχτι, σε κάθε περίπτωση όμως τα δεδομένα για φαγητό και διασκέδαση είναι πολύ ενθαρρυντικά» αναφέρει στην «Πολιτεία» ο Δημήτρης Φάκαλος.

20 1 2 e1672301600555

 

 

Aπό την έντυπη έκδοση της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” της Τρίτης 27.12.2022

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top