ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1555: Αυτό είναι το νέο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του υπουργείου Εργασίας

tilefoniko kentro
O εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος μίλησε στο Mega αναφορικά με το νέο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει σκοπό να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Το νέο τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, με μικρό χρόνο αναμονής και χωρίς χρέωση για τους πολίτες.

«Το 1555 είναι το νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας. Ξεκίνησε προχθές τη δοκιμαστική του λειτουργία με τρεις φορείς, ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, και ΟΑΕΔ, και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ενταχθεί το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας στο νέο τηλεφωνικό κέντρο και όλοι οι πολίτες που έχουν να ρωτήσουν κάτι για εργασιακά, ασφαλιστικά τους ζητήματα θα μπορούν να καλούν σε αυτό, 24 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα με ελάχιστο χρόνο αναμονής. Ειδικά για την περίπτωση του ΕΦΚΑ το νέο αυτό τηλεφωνικό κέντρο είναι ευεργετικό», εξήγησε ο κ. Τσάπαλος.

«Ήταν 7 διάσπαρτα τηλεφωνικά κέντρα, και λειτουργούσε και λίγο η λογική του σπασμένου ή του κατεβασμένου τηλεφώνου. Τώρα αν καλέσετε θα βρείτε υπάλληλο να το σηκώσει. Θέλουμε την επιείκεια του κόσμου στην αρχή επειδή είναι καινούργιο το τηλεφωνικό κέντρο.

Τώρα η αναμονή είναι γύρω στα 2,5 – 3 λεπτά. Την πρώτη ημέρα λειτουργίας οι κλήσεις ξεπέρασαν τις 10.000 και αφορούσαν κυρίως σε ερωτήσεις για συνταξιοδοτικά ζητήματα, ενώ πολλοί ζήτησαν βοήθεια και για να πλοηγηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ», συνέχισε ο ίδιος.

«Στα σύνθετα ερωτήματα, καταγράφεται το ερώτημα, υπάρχει ομάδα που το επεξεργάζεται και επικοινωνεί ο ίδιος ο ΕΦΚΑ με τον πολίτη με την απάντηση», κατέληξε ο κ. Τσάπαλος.

You may also like

Comments are closed.