ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

27 χρόνια κάθειρξη στον παπά από το Αγρίνιο για βιασμούς

iereas prosagorgi3

Ένοχο έκρινε το απόγευμα της Δευτέρας το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας τον ιερέα από το Αγρίνιο ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε: Ένοχος για 6 βίντεο παιδικής πορνογραφίας, ένοχος για βιασμό κατά συρροή, ένοχος για ασέλγεια κατά συρροή και εξακολούθηση!

Όλες τις κατηγορίες περί βιασμών, ασέλγειας και πορνογραφίας αρνήθηκε νωρίτερα σήμερα ο 50χρονος ιερέας απο το Αγρίνιο που κατηγορείται για βαρύτατα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

«Καταπέλτης» σε βάρος του 50χρονου ήταν η Εισαγγελέας της έδρας που ζήτησε την καταδίκη του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κάτι που επισείει βαρύτατες ποινές.

Η Εισαγγελέας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί,  στις ευθύνες της Εκκλησίας, που παρά τις καταγγελίες που υπήρχαν «δεν φρόντισε να ξουρίσει νωρίτερα τον ιερέα» ενώ είπε πως θα αποστείλει διαβιβαστικό στα Δικαστήρια του Αγρινίου, ζητώντας να ασκηθούν ποινικές διώξεις για ηθική αυτουργία στις μητέρες των κοριτσιών, που δεν εμφανίστηκαν στη δίκη.

Νωρίτερα ο ιερέας βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων με τον πρόεδρο να τον «στριμώχνει» για τα καλά. Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λευκάδας, είναι γιος ιερέα και ιεροψάλτης, και γνώριζε πολύ καλά λεπτομέρειες, κάνοντας έτσι στοχευμένες ερωτήσεις.

Υποστήριξε πως δεν έχει καμιά σχέση με τις κατηγορίες για τα εγκλήματα που του αποδόθηκαν και μεταξύ άλλων είπε πως για τα όσα συνέβαιναν στο «κοινόβιο» με τις τελετές, τα περί εμφάνισης γερόντων και μαγείας , τα ακατάληπτα σχέδια σε κορμιά των παιδιών, κλπ, έφταιγε η μια εκ των δυο γυναικών – μητέρων που φιλοξενούσε , η οποία τον είχε καταστήσει «πειθήνιο όργανό» της…

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα σε 20 χρόνια κάθειρξη!

You may also like

Comments are closed.