ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολεμικό Μουσείο: 200 χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό

polemiko moyseio
Η δεύτερη στάση της Περιοδεύουσας Έκθεσης “200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό”, θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, στις 9 Ιουνίου 2021.

 

Πρόκειται για έκθεση που διοργανώνουν ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης – Marble Art Museum».

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι: “Υπενθυμίζουμε πως η έκθεση ξεκίνησε την περιοδεία της από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου στις 24 Μαΐου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου 2021.

Επίσης πρόκειται να επισκεφθεί και άλλες πόλεις οι οποίες έχουν διαδραματίσει ιστορικό ρόλο κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.*

Τα έργα πραγματεύονται την πορεία του Ελληνικού Έθνους από το 1821 έως και σήμερα, αποδίδοντας εικαστικά με ποικίλες αισθητικές τεχνοτροπίες τα σημαντικά γεγονότα της ιστορικής διαδρομής που διανύουμε.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της όλης πρωτοβουλίας αποτελεί η ανάδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου της γυναίκας Ελληνίδας, που έχει διαπρέψει κατά την περίοδο των 200 χρόνων.

Πρόκειται για εκδήλωση που απευθύνεται σε μικρούς, νέους και μεγάλους, οι οποίοι διακατέχονται από το αίσθημα της αγάπης για την Πατρίδα αλλά και τις τέχνες.

Παράλληλα καλλιεργείται μια θετική δυναμική στα μέλη της σύγχρονης κοινωνίας, διότι επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα του ηρωικού αγώνα εναντίον της βαρβαρότητας που κατέστησε την Ελλάδα εφαλτήριο και παράδειγμα προς μίμηση για την αντιμετώπιση αντίστοιχων απειλών και προβλημάτων του σήμερα.
Άλλωστε ο αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια είναι διαρκής και ως εκ τούτου συνεχίζεται…

 

You may also like

Comments are closed.