ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Μαίνονται οι αντιδράσεις για τα ομόφυλα! Αιχμές για βουλευτές… μέσω Τσιγκρή

Facebook
Twitter

Του Κ. Φλαμή (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Το «μπαλάκι στους βουλευτές»… μέσω Αγγελου Τσιγκρή ο οποίος δεν εξελέγη στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ρίχνει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος για το ζήτημα των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών. Μιλώντας στο ποίμνιο, παρουσία του πρώην βουλευτή, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής, απευθύνθηκε ευθέως στον πρώτο σε σταυρούς Αιγιώτη βουλευτή στις εκλογές του 2019, λέγοντάς του: «Κύριε Τσιγκρή στενοχωρηθήκατε που δεν εκλεγήκατε βουλευτής, αλλά δεν χρειάζεται γιατί σας αγαπά ο Θεός. Δεν ήθελε ο Θεός να σας τοποθετήσει μπροστά σε ένα τέτοιο δίλλημα. Το οποίο έχουν όλοι οι συνάδελφοί σας. Και τους παρακαλούμε να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να πράξουν αυτό που πρέπει, αυτό που είναι ο νόμος του Θεού, αυτό που λέγει η συνείδησή τους. Ο Θεός είπε αυξάνεστε και πληθύνεστε»!

 

Ο Μητροπολίτης Πατρών φάνηκε κάπως θυμωμένος στην ομιλία του και μόνο στην σκέψη πως βουλευτές Αχαϊας θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Μάλιστα αν και δεν το πράττει ποτέ, τούτη τη φορά μίλησε πολιτικά: «Αυτό είναι το πρόβλημά μας σήμερα; Ο γάμος των ομοφυλοφίλων; Δεν έχουμε άλλα προβλήματα στον τόπο μας; Ελύθησαν τα προβλήματα ή θέλουμε να ρίξουμε στάχτη στα μάτια. Αυτό είναι το τρομερότερο νομοσχέδιο. Εμείς παρακαλούμε το Θεό να τους φωτίσει να μην ψηφίσουν. Αν και θα το κάνουν. Γιατί μυαλό δεν βάζουν. Ελάτε να κάνουμε ένα γκάλοπ. Οποιος θέλει να σηκώσει το χέρι του. Υπάρχει Ελληνας που θέλει το νομοσχέδιο; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Και θα μου πείτε ο Θεός δεν τιμωρεί αγαπά. Ε ας σταματήσουμε τις αγαπολογίες. Ποιος πατέρας αφήνει το παιδί του να πέσει στην φωτιά; Και δεν είναι αυστηρός μαζί του»;

 

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι ο Σεβασμιώτατος δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Αλλωστε και στην Πάτρα και το Αίγιο υπάρχουν φωνές εκκλησιαστικών παραγόντων που πιέζουν να γίνει αυστηρότερη η θέση της Εκκλησίας έναντι των πολιτικών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

 

Σε ενορίες της Πάτρας, φανατικοί χριστιανοί Ορθόδοξοι ετοιμάζονται και για «ακραίες» συμπεριφορές προς στελέχη της κυβερνώσας παράταξης αλλά και του ΠΑΣΟΚ που έχουν ταχθεί υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών! «Διαρρέεται» πως δεν θα διστάσουν να επιτεθούν λεκτικά σε βουλευτές, αιρετούς και στελέχη κομμάτων σε περίπτωση που τους δουν να.. εκκλησιάζονται μαζί τους. Κάτι που είναι δύσκολο να γίνει στον Μητροπολιτικό Ναό ή στον Αγιο Ανδρέα, όμως εύκολα μπορεί να συμβεί σε άλλους ενοριακούς Ναούς. Ηδη κυκλοφορούν κείμενα για τους βουλευτές που αναφέρουν τα εξής: «Βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον «γάμο» των λεσβιών και των αρσενοκοιτών, θέτοντας τον εαυτό τους στο στρατόπεδο των διωκτών του Ιερού Ευαγγελίου. Εάν προχωρήσουν και το κάνουν, θα τους  επιτρέπουν οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Πατρών να εισέρχεται στους Ναούς και να κοροϊδεύουν τον κόσμο; Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και το ποίμνιο»!

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top