ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

30 χρόνια Μέγαρο Μουσικής: Έκθεση στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”

airport megaro mousikis
Η Αλεξάνδρα Τριάντη και ο Χρήστος Λαμπράκης σε ένα ενσταντανέ από το 1953, χρονιά ίδρυσης του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής. O Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ τοποθετεί τον θεμέλιο λίθο του Μεγάρου Μουσικής το 1976 και τα εγκαίνια της αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος», τον Οκτώβριο του 1991.

Και έπειτα, δύο χρυσά άλογα που εμπνεύστηκε ο σκηνογράφος Νίκος Γεωργιάδης για την όπερα του Μότσαρτ «Η μεγαλοψυχία του Τίτου» το 1994, πορτρέτα του Κλαούντιο Αμπάντο και της Σιλβί Γκιλέμ, δύο κόκκινοι κόθορνοι του ενδυματολόγου Κάρλο Τομάσι για τη «Στέψη της Ποππαίας» του Μοντεβέρντι, που ανέβηκε το 1999, και πολλές ακόμη αναμνήσεις.

Ιδού μερικά αντικείμενα της έκθεσης «Η μουσική απογειώνει», που διατρέχει τα τριάντα χρόνια από την ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής και φιλοξενείται στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», έως τις 30 Αυγούστου.
Πρόκειται για μια φωτογραφική κυρίως αναδρομή, χωρισμένη σε ενότητες για τις απαρχές του Μεγάρου, τη μαγεία των παραστάσεών του και τους διεθνείς συντελεστές του και συμπληρωμένη από δύο προθήκες με κοστούμια, καθώς και από σκηνικά είδη προερχόμενα από ένα αρχείο δέκα χιλιάδων ενδυμάτων και αξεσουάρ.
Εκτός από στιγμιότυπα παραστάσεων που άφησαν εποχή, η έκθεση περιλαμβάνει και εικόνες από διαλέξεις του Megaron Plus, από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», καθώς και ένα τρίλεπτο αναδρομικό βίντεο.

 

You may also like

Comments are closed.