ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

30 νέες παιδικές χαρές θα αποκτήσει ο Δήμος Ερυμάνθου

Mparis
Υπεγράφη η σύμβαση με προϋπολογισμό 463.910,04 ευρώ για την κατασκευή 30 παιδικών χαρών στον Δήμο Ερυμάνθου έργο το οποίο θα αναλάβει ο ανάδοχος για την κατασκευή και λειτουργία τους.  Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος, από το Πράσινο Ταμείο και από δημοτικούς πόρους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από το συγκεκριμένο έργο θα επωφεληθούν 30 οικισμοί του Δήμου μια και θα αποκτήσουν τις νέες παιδικές χαρές. Αυτοί οι οικισμοί είναι το Φαρραί, το Βασιλικό, η Αγριλιά, το Σταροχώρι, το Ίσωμα, το Ελληνικό, η Καλάνιστρα, ο Κάλανος, η Πλατανόβρυση, ο Καταρράκτης, το Μοίραλι, τα Κριθαράκια, τα Λακκώματα, η Χρυσοπηγή, το Ν. Κομπηγάδι, το Καλούσι, το Λεόντιο, το Σταυροδρόμι, το Ξηροχώρι, η Δροσιά,η  Σκιαδά, το Μάνεσι, η Ερυμάνθεια,η  Αγία Μαρίνα, το Κάλφα, η Χιόνα, η Αγία Βαρβάρα, η Ρουπακιά, η Σκούρα και το Αλεποχώρι.

Η διαμόρφωση των χώρων και η τοποθέτηση νέων παιχνιδιών θα ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, επιφέροντας κυρίως, καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σημαντικών ζητημάτων, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα φθάνοντας στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, που ήταν η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαμόρφωση των νέων παιδικών χαρών σε τριάντα οικισμούς του Δήμου μας. Δεν σταματάμε όμως εδώ, γιατί γνωρίζουμε πως υπάρχουν κι άλλες περιοχές που τα παιδιά χρειάζονται ασφαλείς και καινούριες παιδικές χαρές. Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα και πάνω απ’ όλα ασφαλή. Οι νέες παιδικές χαρές θα διαμορφωθούν με βάσει τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας».

 

You may also like

Comments are closed.