ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, τέσσερα χωριά σε πύρινο κλοιό στην Γορτυνία

w09 16290524564063 1
Βιβλική είναι η καταστροφή στην Εύβοια, με τη μάχη των αναζωπυρώσεων να δίνεται για 9η μέρα. Την ίδια ώρα, τεράστια είναι η καταστροφή σε Ηλεία και Αρκαδία. Τέσσερα χωριά βρίσκονται σε πύρινο κλοιό στη Γορτυνία με τις μάχες στα πύρινα μέτωπα να είναι αγωνιώδεις.

Ειδικότερα, αναζωπυρώσεις, και μάλιστα επικίνδυνες, έχουν σημειωθεί στο Αγριοβότανο, τα Ελληνικά, τον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ τους πυροσβέστες απασχολούν μικρότερα μέτωπα σε Παναγία Ντινιούς, οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, Γαλατσάδες, Αβγαριά και Καματριάδες.

Σε όλες τις περιοχές παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να επιχειρήσουν αν χρειαστεί. Το απόγευμα έγιναν ρίψεις από αέρος έτσι ώστε να προληφθούν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Πλατάνα

Το μεσημέρι της Τετάρτης, σημειώθηκε αναζωπύρωση στην Πλατάνα Ευβοίας, στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Η φωτιά έκαψε δασική έκταση ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, γα να επιχειρησουν και να περιορίσουν την εξάπλωση του μετώπου.

Οι άνεμοι που πνέουν δεν είναι ισχυροί στην περιοχή.

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Γορτυνία

Νωρίτερα, νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στη Γορτυνία στην περιοχή Λιβαδάκι σημαίνοντας συναγερμό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την εκκένωση του χωριού Καλλιάνι.

Οι καμπάνες των εκκλησιών της περιοχής χτυπούν, καλώντας τον κόσμο να σπεύσει προς αποχώρηση, ενώ αστυνομικοί πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι για να ενημερώσουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τρόπαια.

Ωστόσο, κάποιοι κάτοικοι επιμένουν να παραμείνουν προκειμένου να σώσουν τα σπίτια τους.

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Γορτυνία και συγκεκριμένα γύρω από τις περιοχές, Φαναράκι, Καλλιάνι και Καστράκι, αντιμετωπίζουν οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή ώστε να μην επεκταθούν και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Νέες εκκενώσεις χωριών

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς που εξακολουθεί να πλήττει στην περιοχή της Γορτυνίας σημειώθηκε λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Το μέτωπο που συνεχίζει να καίει στην περιοχή πλησίον της Αετορράχης και της Όχθιας κατευθύνεται προς το Νεοχώρι, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να το περιορίσουν.

Λόγω της δασικής έκτασης που καίει η φωτιά, οι καπνοί είναι πυκνοί, δυσκολεύοντας τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν στο σημείο.

Νωρίτερα, είχε γίνει εισήγηση για εκκένωση των χωριών Καλλιάνι, Όχθια και Αετορράχη, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι κάτοικοι χωριών που δεν έφυγαν, παραμένοντας ώστε να δημιουργήσουν «ζώνες άμυνας» με υδροφόρες και οχήματα.

You may also like

Comments are closed.