ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα το 8ο Run Greece

DSC 5999
Το 8ο Run Greece Πάτρας θα πραγματοποιηθεί, μετά από διακοπή ενός έτους, λόγω της πανδημίας covid, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου με δύο διαδρομές, μία των 5 χλμ. και μια των 10 χλμ., με εκκίνηση από την πλατεία Γεωργίου ενώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα ακούγονται μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Σήμερα στο Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έγινε η παρουσίαση του αγώνα από τους φορείς που συνεργάζονται για την πραγματοποίησή του δρομικού αυτού γεγονότος.

 

Παρόντες ήταν Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Ο Γ’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και οργανωτικός υπεύθυνος του Run Greece, κ. Παναγιώτης Μελαχρινός, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικών Υποδομών και Εξοπλισμού του ΣΕΓΑΣ, κ. Πέτρος Μαντάς, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ, κ. Νίκος Μπαλάσης, το μέλος του ΔΣ και πρώην Πρόεδρος, κ. Βαγγέλης Τζελάτης και ο Γ’ Βαλκανιονίκης Παίδων της Ολυμπιάδας στα 1.500, Αλέξανδρος Σκούρτης.

 

Ο Δήμαρχος στη σύντομη τοποθέτησή του είπε:

«Πάμε για τα οκτώ χρόνια πλέον του κορυφαίου δρομικού γεγονότος της χώρας. Η πόλη μας συμμετέχει από την αρχή σε αυτή την εκδήλωση μαζικού αθλητισμού, που στέλνει ωραία μηνύματα, προτρέπει τους νέους και όλους μας να συμμετέχουμε στους αγώνες και να μας γίνει συνήθεια η άθληση. Εμείς ως Δήμος το θέλουμε γι’ αυτό και φτιάχνουμε πάρκα, γι’ αυτό και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να λειτουργούν τα δημοτικά μας γήπεδα και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Είναι υγεία όλο αυτό και χαιρόμαστε για τη συνεργασία που έχουμε με τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Για όλα όσα γίνονται συνεργάζονται πολλά φυσικά πρόσωπα για να τα υλοποιήσουν και είναι τιμή μας που η πόλη μας έχει πολλούς που ασχολούνται και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να έχουμε αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι και οι φετινοί αγώνες θα έχουν επιτυχία μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Έχουμε την πανδημία λόγω της οποίας οι αγώνες θα γίνουν με ιδιαίτερο τρόπο, αλλά και πάλι μπορούμε να πετύχουμε. Η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, θα λειτουργήσει ως μήνυμα ότι και με αυτές τις συνθήκες μπορούμε να βγούμε έξω από τα σπίτια μας, να κινηθούμε, να περπατήσουμε, να τρέξουμε, χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα. Εμείς θα είμαστε εδώ να στηρίξουμε κι αυτό το αθλητικό γεγονός και όποιο άλλο γίνει. Το Run Greece μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση».

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος, Τάκης Πετρόπουλος, υπογράμμισε:

«Η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο των έργων υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη και υλοποιεί σταδιακά, έχει εντάξει από την πρώτη θητεία της τις αναγκαίες αθλητικές υποδομές για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην πόλη μας. Η κατασκευή του νότιου πάρκου, η ανάπλαση του έλους της Αγυιάς, που είναι σε εξέλιξη και περιλαμβάνει την περίφημη διαδρομή Τσιμιγκάτου, η οποία κατασκευάζεται με τις τεχνικές προδιαγραφές που υπέδειξε ο ΣΕΓΑΣ, είναι δύο ασφαλείς χώροι για  μαζική άθληση των δημοτών στη φύση. Με την κατασκευή ανάλογων  ευρύτερης κλίμακας αθλητικών υποδομών στο, υπό διεκδίκηση, ανατολικό πάρκο (Ριγανόκαμπος) θα ολοκληρωθεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής και όλοι οι δημότες θα έχουν εύκολη και ταχεία πρόσβαση σε ασφαλείς χώρους αθλητικής αναψυχής στη φύση. Όσον αφορά στην ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου, που είναι εξίσου σημαντική υποδομή με το Παμπελοποννησιακό για το στίβο, ολοκληρώθηκε η τεχνική μελέτη που είναι δωρεά του Σταυροπουλείου Ιδρύματος (Μποζαΐτικα) και την Παρασκευή θα έχουμε τον τελικό έλεγχο με τη συμμετοχή των φορέων και βρισκόμαστε σε αναζήτηση του χρηματοδοτικού εργαλείου».

 

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ, μεταξύ άλλων, απένειμαν εύσημα στο Δήμο για τη διατήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε πολύ υψηλό επίπεδο διεθνών προδιαγραφών.

 

 

You may also like

Comments are closed.