ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σε ανοδική πορεία η διαδικασία εμβολιασμού στην Αχαΐα

pella emvoliasmos 68xroni
Σταθερά ανοδική είναι η τάση της εμβολιαστικής διαδικασίας στην Αχαΐα με τον μέσο όρο των εμβολίων να είναι τις τελευταίες ημέρες πάνω από 800 στον αριθμό και να υπάρχει μια αυξητική τάση που να αφήνει ελπίδες για την ανάκαμψη και την επιτάχυνση των ρυθμών στον νομό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των εμβολίων την Τρίτη στις 14 του μήνα έφτασε τα 878 εμβόλια, ενώ μία μέρα νωρίτερα ήταν ακόμα περισσότερα ξεπερνώντας τα 950. Παρόμοιοι ήταν οι αριθμό που αναρτήθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό και στα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας.

Ο αριθμός των εμβολίων σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού ξεπερνούσε σταθερά τα 800. Τα στοιχεία λοιπόν για τα εμβόλια στην περιοχή δείχνουν μια εμφανής ανάκαμψη που έρχεται να αντισταθμιστεί με αυτά που τονίζουν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας για την χαμηλή προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα για να δικαιολογήσουν το επικείμενο λουκέτο στο κτίριο του ΟΛΠΑ στο νέο λιμάνι.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο νομός ξεπέρασε ξανά στους αριθμούς των εμβολίων την Ανατολική Αττική, έχοντας μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες περιοχές που την ακολουθούν και η μόνη επαρχιακή περιφερειακή ενότητα που την προσπερνά είναι το Ηράκλειο που συνεχίζει σταθερά τους εμβολιασμούς του.

Το χρονικό διάστημα έτσι της πτώσης των εμβολίων στην Αχαΐα, μια τάση που κορυφώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, δείχνει να έχει περάσει ανεπίστρεπτή για τον νομό, με την εμβολιαστική διαδικασία να έχει επανέλθει από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Στόχος των υγειονομικών αρχών και των αρμοδίων της εμβολιαστικής διαδικασίας, είναι να ξεπεράσει η περιοχή τα 1.000 εμβόλια την ημέρα, μέσα στην διάρκεια του μήνα και να ανέβει ο ρυθμός στο επίπεδο της περασμένης άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού.

Η Αχαΐα έφτασε κοντά στα 318. 000 εμβόλια στο σύνολο τους, ενώ ο αριθμός των πλήρη εμβολιασμένων τους 157.300. Οι εμβολιασμένοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση είναι συνολικά κοντά στους 171.000.

Η απόσταση πάντως από το τείχος της ανοσίας που μας χωρίζει, αν υπολογίσουμε ότι ο αριθμός του πληθυσμού του νομού είναι κοντά στα 350.000 άτομα και ότι χρειαζόμαστε να φτάσουμε το ποσοστό του 80% στους εμβολιασμένους, είναι ακόμα αρκετά μακριά…

Δείτε τον πίνακα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των εμβολίων:

3670401

You may also like

Comments are closed.