ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομεία-Πάτρα: Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι άνηκαν σε διοικητικές θέσεις

koronoios nosokomeio 1068x668 1
Έχουν πέσει οι τόνοι για το ζήτημα των αναστολών εργασίας των υγειονομικών που δεν έκαναν το εμβόλιο και βγήκαν εκτός του συστήματος υγείας αφού εναντιώθηκαν στο υποχρεωτικό μέτρο του εμβολιασμού.

Τα κενά και οι απώλειες που σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων θα δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των νοσοκομείων, είναι μεν σημαντικά (κυρίως σε ότι αφορά τις ΜΕΘ) και παραμένουν, όμως, από την άλλη δεν φαίνεται να είναι στο επίπεδο που εκτιμούσαν αρχικά τα σωματεία και αρκετά από τα στελέχη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το όλο θέμα έρχεται να δικαιώσει τις διοικήσεις των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας που χωρίς να το λένε ανοικτά, άφηναν να διαρρέει προς τα έξω ότι το σύστημα και η ομαλή λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, δεν πρόκειται να διαλυθεί από αυτές τις απώλειες.

Όπως εξηγούσαν κύκλοι των διοικήσεων – αλλά και της 6ης ΥΠΕ –  ο αριθμός των υγειονομικών που βγήκαν σε αναστολή εργασίας είναι μεγάλος, όμως, από την άλλη η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ακόμα και να καθυστερούσαν οι προσλήψεις των συμβασιούχων που είναι να καλύψουν τα κενά τους.

Ελάχιστοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές

Κι ο λόγος είναι απλώς: Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων που βγήκαν σε αναστολή, μη κάνοντας το εμβόλιο, είχε να κάνει με θέσεις διοίκησης και όχι με θέσεις μάχης των κλινικών των δύο μεγάλων νοσοκομείων.

Από τους 550 περίπου εργαζομένους των δύο νοσοκομείων που βγήκαν σε αναστολή οι νοσηλευτές ήταν τελικά ελάχιστοι, αντιστοιχούσαν σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20%. Από τους γιατρούς που εργάζονται στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας το 95% ήταν εμβολιασμένο από τα μέσα κιόλας του καλοκαιριού.

Οπότε τα κενά αυτά που δημιουργήθηκαν αφορούν κυρίως το διοικητικό και το βοηθητικό προσωπικό. Χωρίς βέβαια όλα αυτά να σημαίνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένες κλινικές και κυρίως στις ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων που έχασαν συνολικά 25 άτομα που βγήκαν σε αναστολή εργασίας.

Κάνουν το εμβόλιο και επιστρέφουν

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο”, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑ Στέλιος Τσόχατζης.

Από την άλλη η ευχάριστη είδηση έρχεται από τον καθηγητή καρδιολογίας Περικλή Νταβλούρο που με ανάρτηση του στο facebook γνωστοποίησε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων που βγήκαν σε αναστολή, άλλαξε στάση για το εμβόλιο και έχει ξεκινήσει τον εμβολιασμό του, κατά συνέπεια την επιστροφή του στο πόστα του.

Πάντως, οι θέσεις των εργαζομένων που θα επιμείνουν στην στάση τους, μη κάνοντας το εμβόλιο, θα ξεκινήσουν να καλύπτονται με προσλήψεις συμβασιούχων που θα αρχίσουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

You may also like

Comments are closed.