ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

4 χρόνια έζησε στην Πάτρα ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε στο Κάϊρο

katsikas nikos
Εζησε και εργάσθηκε 4 χρόνια στην Πάτρα ο 56χρονος πειραιώτης δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας, που βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του, στο Κάιρο, όπου ζούσε από το 1995 και ήταν ανταποκριτής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram, ένας ντελιβεράς θεωρείται ύποπτος για τον φόνο μέσα στο σπίτι του άτυχου Νίκου Κάτσικα, με κίνητρο τη ληστεία.

Στην Πάτρα, ο εκλιπών εργαζόταν από το 1988 μέχρι το 1992 στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ και στην ΕΡΤ, όπου κυρίως συμμετείχε σε αγροτικές εκπομπές.

Επίσης, συνεργαζόταν με την Μητρόπολη Πατρών και απολάμβανε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Νικόδημου.

«Καλός, σεμνός και αγαπητός ήταν σαν συνάδερφος και διακρινόταν για τις ποιοτικές δουλειές του», λέει   ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος. Και προσθέτει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είχε έναν τόσο άδοξο και φρικτό θάνατο. Ηταν ένας χαμηλών τόνων συνάδερφος, ευγενής πάντα και θρήσκος, που απεχθάνονταν τις έχθρες».

Ο Νίκος Κάτσικας είχε κάνει αρκετές φιλίες στην αχαϊκή πρωτεύουσα, έμενε δε σε σπίτι της οδού Δασυλλίου που του είχε παραχωρήσει ο γνωστός οπερατέρ και φωτορεπόρτερ Χάρης Καραβαγγέλης, με τον οποίο έκαναν αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές.

Το 1992 έφυγε από την Πάτρα και επί τρία χρόνια έζησε στις Βρυξέλλες, δουλεύοντας για την ΕΡΤ, ενώ το 1995 αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Κάιρο, όπου δραστηριοποιήθηκε έντονα και πέραν της δημοσιογραφίας, ανάπτυξε έντονη κοινωνική δράση, σαν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου.

You may also like

Comments are closed.