ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αίγιο: Συγκέντρωση για ΕΒΟ, σταφιδοπαραγωγούς και Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Facebook
Twitter
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» με ανακοίνωσή του στηρίζει τον αγώνα για τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών, την παραμονή των 36 εργαζομένων στην ΕΒΟ καθώς επίσης και τη παραμονή τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Καλεί όλους τους σταφιδοπαραγωγούς, τους αγρότες και όλο το λαό του Αιγίου, την Τρίτη 5/10 σε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο της Παναιγιάλειου Ενώσεως στις 7 μ.μ.

Αναλυτικά:

Ενώ από το Μάρτιο είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της κορινθιακής μαύρης σταφίδας, έχουν προηγηθεί αλισβερίσια μεταξύ κυβέρνησης, εμπόρων και της Παναιγιάλειου Ενώσεως Συνεταιρισμών, για το «απόθεμα» που έχει δημιουργηθεί, έχουν γίνει κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα και να μην δίνει λύση στα δίκαια αιτήματα μας.

Μέτωπο απέναντι στους πραγματικούς υπευθύνους

Η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ και των αντιαγροτικών πολιτικών, έχουν την κύρια ευθύνη γιατί πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, καλλιεργούσαν αυταπάτες περί επιστροφής στην κανονικότητα, την ίδια ώρα που γνωρίζουν τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης,

Η οξυμένη κατάσταση με την μαύρη σταφίδα, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές στα στενά πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, ενισχύουν τα μονοπώλια και τους μεγαλέμπορους που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και θησαυρίζουν κυριολεκτικά από τον ιδρώτα των αγροτών, συγκεντρώνοντας την παραγωγή από ολόκληρη την Πελοπόννησο! Είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα προβλήματα δημιουργούνται πρώτα απ’ όλα από την εφαρμογή των νόμων της αγοράς όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος.

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση μαζί με τοπικούς άρχοντες, περιφερειάρχες και δημάρχους, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για το ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση. Παίζουν παιχνίδια μαζί με τους μεγαλέμπορους πίσω από την πλάτη των σταφιδοπαραγωγών, με στόχο να δημιουργούνται συγχύσεις και να αποτραπούν οι οργανωμένες κινητοποιήσεις που στοχεύουν τον πραγματικό υπεύθυνο.

Μόνο ο αγώνας μας μπορεί να σώσει το βίος μας!

Ό,τι κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν αποτέλεσμα του αγώνα μας! Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να δούμε «άσπρη μέρα», επιλέγοντας να παλέψουμε με ψηφίσματα, υπομνήματα και αγωγές, που προτείνουν τα τοπικά στελέχη της νυν και της προηγούμενης κυβέρνησης σε δήμους και περιφέρειες, αποσκοπώντας έτσι να μην κλιμακωθεί ο αγώνας.

Συνεχίζουμε μαχητικά στον ίδιο δρόμο διεκδικώντας την επιβίωσή μας. Είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας μαζικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε στα χωράφια μας, να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της παραγωγής μας και να ζούμε με αξιοπρέπεια και χωρίς στερήσεις τις οικογένειές μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΒΟ των 36 “εργολαβικών” εργαζομένων της εταιρείας ΟΝΕΧ στην ΕΒΟ Αιγίου, που μαζί με τους 94 μόνιμους εργαζόμενους καλύπτουν πάγιες ανάγκες της λειτουργίας και της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου.

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Κανένα κλείσιμο, καμιά συγχώνευση του Τμήματος φυσικοθεραπείας χωρίς να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση σπουδών των φοιτητών  με όλους τους όρους, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, με εξασφαλισμένη δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους, με εξασφαλισμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε τους φοιτητές, τους διδάσκοντες, τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Πατρών να μη συναινέσουν σε αλλαγές που θα βάλουν νέα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές τους. Οι φοιτητές  είναι νέοι που θέλουν να σπουδάσουν ολοκληρωμένα την επιστήμη τους, να αποκτήσουν εφόδια και άμεση και πλήρη πρόσβαση στο αντίστοιχο επάγγελμα.

Kαλούμε σε συμπόρευση και κοινό αγώνα, όλους όσους βιώνουν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης-της ΕΕ, τους 36 εργαζομένους που απολύονται στην Ε.Β.Ο., τους φοιτητές, καθηγητές και εργαζομένους του Τ.Ε.Ι. Φυσικοθεραπείας.

Καλούμε όλους τους σταφιδοπαραγωγούς, τους αγρότες και όλο το λαό του Αιγίου, την Τρίτη 5/10 σε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο της Παναιγιάλειου Ενώσεως στις 7 μ.μ.

Για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

  • Το κράτος να αναλάβει μέτρα να διατεθεί το αδιάθετο προϊόν, να το αξιοποιήσει και σε μια σειρά δομές, σε σχολεία, στρατό και όπου αλλού. Να καλύψει το κόστος σε περίπτωση διαφοράς τιμής πώλησης με την τιμή αγοράς, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι παραγωγοι-μελη της ΠΕΣ.
  • Να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η απορρόφηση της φετινής παραγωγής (2021) σε τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Μείωση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.
  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα αγροτικά τιμολόγια και τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, που η κυβέρνηση συνεχίζει να το δίνει μόνο στους εφοπλιστές.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την πανδημία και τις καταστροφές στην παραγωγή από τα καιρικά φαινόμενα. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που καθυστερούν για τις ζημιές σε δέντρα, αμπέλια κηπευτικά κλπ. Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις λόγω του καύσωνα στα τέλη Ιούνη.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.
  • Άμεση παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΒΟ. ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
  • Κανένα κλείσιμο καμία συγχώνευση.
  • 100% αποζημίωση για όλους τους πυρόπληκτουςχωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top