ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η ΔΕΥΑΠ αφήνει χώρο σε πολιτιστικές δράσεις

Facebook
Twitter

Σε χώρο όπου θα χτυπά η καρδιά του πολιτισμού όλης της πόλης σχεδιάζεται να μετατραπούν από την επόμενη χρονιά οι εγκαταστάσεις που σήμερα φιλοξενούν την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Πάτρας (ΔΕΥΑΠ), στην Ακτή Δυμαίων.  

Μια αρκετά μεγάλη έκταση άνω των 6 στρεμμάτων που περιέχει τρία μεγάλης χωρητικότητας κτίρια μαζί με μικρότερα συμπληρωματικά, σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας», να τεθούν στην υπηρεσία των πολιτιστικών ομάδων και δράσεων του Δήμου της πόλης.

Ουσιαστικά, οι εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν ένα σημαντικής αξίας συμπληρωματικό κομμάτι στο παζλ των χώρων πολιτισμού της πόλης. Μαζί με τα Παλαιά Σφαγεία και το Εργοστάσιο Τέχνης.

Ουσιαστικά, οι εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν ένα σημαντικής αξίας συμπληρωματικό κομμάτι στο παζλ των χώρων πολιτισμού της πόλης. Μαζί με τα Παλαιά Σφαγεία, που ήδη τέθηκαν στη διάθεση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» και άρχισαν να χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων, αλλά κυρίως μαζί με τον χώρο όπου δεσπόζει το Εργοστάσιο Τέχνης, στις πρώην εργοστασιακές εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου και ο οποίος συνορεύει με την ΔΕΥΑΠ.

Γεγονός που σημαίνει πως η ενοποίηση των δύο χώρων θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη μιας κεντρικής έκτασης αφιερωμένης σε πολύμορφες δράσεις πολιτισμού, «αγκαλιάζοντας» κάθε μορφή τέχνης, από το Καρναβάλι μέχρι το θέατρο και από τη μουσική μέχρι τα εικαστικά.

Η ύπαρξη των κτιρίων της ΔΕΥΑΠ βοηθά σημαντικά στον σχεδιασμό και το όραμα της δημοτικής αρχής αφού κάλλιστα η χρήση τους θα μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στη φιλοξενία εκδηλώσεων και όχι τη στέγαση διοικητικών υπηρεσιών, αφού αυτές ήδη έχει αποφασιστεί να μετεγκατασταθούν σταδιακά στα κτίρια των Παλαιών Σφαγείων.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πάτρας Ανδρέα Πανανικήτα, προ ημερών ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος και έτσι σφραγίζεται η συμφωνία αγοράς του κτιρίου όπου στεγαζόταν η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα (φωτογραφία χαμηλά), στον Γλαύκο, αφού το μόνο που απομένει είναι το τυπικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή να «πέσουν» οι υπογραφές εξαγοράς του ακινήτου (από την εκκαθαρίστρια εταιρεία) έναντι του χρηματικού ποσού του 1.710.000 ευρώ.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό από τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ. Παπανικήτας είχε λάβει την εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Σημειωτέον ότι από τα χρήματα που θα καταβληθούν, το 1,04 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί στην υπό ειδική εκκαθάριση Αχαϊκή και τα υπόλοιπα 664.000 ευρώ στην εταιρεία «Ακίνητα Πάτρας ΑΕ». Το συγκεκριμένο ακίνητο, σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα, θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης στους δημότες λόγω της θέσης του, της τεράστιας έκτασης που διαθέτει για πάρκινγκ και της κτιριακής λειτουργικότητας. Η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα λειτουργούσε εκεί μέχρι το 2018, στην οδό Γλαύκου 93. Το κτίριο αποτελείται από δεκάδες γραφεία σε δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας άνω των 5.000 τ.μ. ενώ η πέριξ έκταση εκτείνεται στα περίπου 3 στρέμματα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η εξαγορά συμφωνείται σε μια συμφέρουσα τιμή αν αναλογιστεί κανείς ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου εκτιμάται αρκετά παραπάνω από τη συμφωνηθείσα τιμή πώλησής του, και συγκεκριμένα στα 2.090.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ η μεταφορά των εγκαταστάσεων της Επιχείρησης στο νέο χώρο θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2021.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top