ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αντώνης Κουνάβης στην “Πολιτεία”: «Μια γροθιά, να βάλουμε πλάτη για το νομό»

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Η στιγμή της κάλπης πλησιάζει στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Τα μέλη θα κληθούν να επιλέξουν για το «αύριο» της τοπικής κομματικής οργάνωσης. Της πρώην ΝΟΔΕ που μετονομάστηκε σε ΔΕΕΠ, δηλαδή Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας.

Ο Αντώνης Κουνάβης, που έχει εκφράσει πρώτος εδώ και έναν χρόνο περίπου την στόχευση του να είναι ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας, συναντήθηκε με την «Πολιτεία» και ξεδίπλωσε τα «χαρτιά» του απαντώντας ευθέως και χωρίς περιστροφές σε βασικά ερωτήματα που αποτελούν τις πρώτες κι εύλογες απορίες ενός μέσου ψηφοφόρου του κόμματος.

Ο κ. Κουνάβης επαγγέλλεται την «Αναγέννηση» της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ και εξηγεί – περιγράφει ακριβώς τί εννοεί: Λέγοντας ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της και να γίνει ο «συνδετικός κρίκος» του κόμματος με την κυβέρνηση λειτουργώντας υπέρ των διεκδικήσεων και αιτημάτων του νομού. Τονίζει ότι η ΔΕΕΠ πρέπει να βάζει «πλάτη» για το νομό, να έχει πνεύμα εξωστρέφειας και «ανοιχτές» πόρτες σε ΟΛΟΥΣ!

Δεν διστάζει να απαντήσει και επί προσωπικού: Για το αν έχει το απαιτούμενο απόθεμα χρόνου, όντας εκλεγμένος σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Επιμελητήριο. Δίνει ευθέως το προσωπικό του στίγμα λέγοντας πως ανήκει στη ΝΔ από τα… γεννοφάσκια του, ότι… δεν υπήρξε ποτέ του κρατικοδίαιτος, αλλά κι ότι… «Δόξα τω Θεό, ξέρετε πως δεν έχω πρόβλημα βιοπορισμού για να προσδοκώ ότι αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΔΕΕΠ το κόμμα θα με ανταμείψει…».

Όσο για την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κ. Κουνάβης αποσαφηνίζει ένα πράγμα: Ότι την επαύριο της εκλογικής διαδικασίας… «δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» κι ότι στόχευση του είναι βουλευτές, στελέχη και μέλη να γίνουν «μια γροθιά» κινούμενοι με «οδηγό» τις αξίες της Σύνθεσης και της Ενότητας.

Ερ: «Πλώρη» για την Προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας (πρώην ΝΟΔΕ). «Γιατί», είναι το πρώτο αυθόρμητο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό…

Απ:    Κύριε Ροδίτη, ανήκω στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη από τα γεννοφάσκια μου. Οι βουλευτές μας, τα στελέχη μας και τα μέλη μας, γνωρίζουν πολύ καλά τη συνεπή, κομματική διαδρομή μου, άλλωστε συνδέομαι μαζί τους με κοινούς αγώνες.

Η υποψηφιότητα μου για τη ΔΕΕΠ έχει ως γνώμονα την αναγέννηση της, ακολουθώντας ως οδηγό τις ακλόνητες αρχές και αξίες της σύνθεσης και της ενότητας, της σύμπνοιας και της ομοψυχίας. Δεν κρύβει καμία σκοπιμότητα, καμία υστεροβουλία.

Ερ:    Όμως, είστε εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, είστε Επιμελητηριακός Σύμβουλος, είστε πετυχημένος επιχειρηματίας σ’ έναν νευραλγικό χώρο, αυτόν της Ναυτιλιακής πρακτόρευσης, άρα νομίζω πως είναι δίκαιος ο όποιος προβληματισμός και η απορία για το αν υπάρχει… απόθεμα χρόνου αλλά και ψυχικής δύναμης για να ανταποκριθείτε σε τόσες ευθύνες μαζί. Τι απαντάτε σ’ αυτό;

Απ:   Όταν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, όλα γίνονται. Προσωπικά έχω μάθει να λειτουργώ με μεθοδικότητα και με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του χρόνου.

Οι συνάδελφοι μου, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Επιμελητήριο Αχαΐας, μπορούν να σας διαβεβαιώσουν ότι, όχι  απλώς ανταποκρίνομαι με απόλυτη επάρκεια στα καθήκοντα μου, αλλά προβαίνω και σε καίριες, ουσιαστικές, παρεμβάσεις, όποτε το κρίνω σκόπιμο.

Με τον ίδιο τρόπο  θα λειτουργήσω και ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ, προσδίδοντας σ’ αυτήν ένα πνεύμα εξωστρέφειας. Και μην απορείτε τότε «πώς ο Κουνάβης καταφέρνει και τα προλαβαίνει όλα».

«Ουδέποτε υπήρξα κρατικοδίαιτος»

Ερ:   Στη δήλωση υποψηφιότητας σας ξεκαθαρίσατε ότι η απόφαση σας δεν έχει χαρακτηριστικά υστεροβουλίας και δεν καθοδηγείται από προσωπικές φιλοδοξίες. Γιατί νιώσατε την ανάγκη να κάνετε αυτή την διευκρίνιση;

Απ:   Όπως κι εσείς ξέρετε, δραστηριοποιούμαι επί χρόνια, ως ναυτιλιακός πράκτορας, στον επιχειρηματικό χώρο. Ουδέποτε στη ζωή μου υπήρξα κραατικοδίαιτος. Θα αυτοπροσδιοριζόμουν ως ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που δεν τού χαρίστηκε τίποτα.

Επομένως, η υποψηφιότητα μου για τη ΔΕΕΠ δεν εκπορεύεται από προσωπικές φιλοδοξίες γιατί δεν έχει ως αυτοσκοπό κάποια υψηλή πολιτική θέση, αμειβόμενη από τον κρατικό κορβανά. Δόξα τω Θεώ, δεν έχω πρόβλημα βιοπορισμού για να προσδοκώ ότι, αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΔΕΕΠ, το κόμμα μας θα με ανταμείψει αναλόγως. Εκτιμώ ότι το αντιλαμβάνεστε κι εσείς αυτό.  

«Η ΔΕΕΠ θα αλλάξει σελίδα» 

Ερ:   Ας εξειδικεύσουμε λίγο το δικό σας όραμα για την ΔΕΕΠ. Δηλώσατε και πιο πριν ότι θα δούμε την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» της οργάνωσης με εσάς Πρόεδρο. Δώστε μας ένα πρακτικό περίγραμμα των σκέψεων σας. Τι πιστεύετε ότι ΠΡΕΠΕΙ να είναι μια ΔΕΕΠ που δεν ήταν πριν; Τι θα αλλάξει; Πώς θα λειτουργεί και σε τι πλαίσιο; Πάνω σε ποιους τομείς θα «ακουμπά» αυτό το… διαφορετικό που υπόσχεστε;

Απ:  Η ΔΕΕΠ πρέπει επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της και να καταστεί ένας συνδετικός κρίκος του κόμματος μας, σε τοπικό επίπεδο, με την κυβέρνηση.

Θεωρώ επιβεβλημένο η ΔΕΕΠ να συμβάλλει σε συνεργασία με τους βουλευτές μας (και θα συμβάλει με μένα πρόεδρο) στην ουσιαστική προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων του νομού μας.

Εάν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας μου κάνουν την ύψιστη τιμή και με αναδείξουν πρόεδρο της ΔΕΕΠ, δεσμεύομαι ότι θα δουν μια Οργάνωση ζωντανή και δραστήρια, τα γραφεία της οποίας θα είναι ανοικτά για όλους.

Ως εκ τούτου, η ΔΕΕΠ θα αλλάξει σελίδα, δίνοντας συνεχώς το πολιτικό στίγμα της και βάζοντας πλάτη για την Αχαΐα.

Ερ: Λένε ότι σε μια προεκλογική αναμέτρηση «μετράς» τους αληθινούς σου φίλους και τους εχθρούς σου. Την επόμενη μέρα των εκλογών, πώς διαχειρίζεσαι τους μεν και του δε; Μπορεί, με άλλα λόγια, αυτή η επόμενη μέρα να ‘ναι… μέρα πραγματικής ενότητας;

Απ:  Η κομματική ενότητα και η ομοψυχία είναι μονόδρομος. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την επομένη των εσωκομματικών εκλογών, σε ό, τι με αφορά, δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Με τους βουλευτές μας, τα στελέχη μας και τα μέλη μας, θα επιδιώξω να είμαστε μια γροθιά, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο για την παράταξη μας, όσο και για τον τόπο μας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top