ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επιτέλους! Σύντομα ο καινούργιος δρόμος για τη Μονή Ομπλού

Moni Omplou
Επιτέλους μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα μοναχών και πολιτών, έφθασε η ώρα ασφαλτόστρωσης του δρόμου, που οδηγεί από την περιοχή της Κρήνης στην ιστορική Ιερά Μονή του Ομπλού.

Πρόσφατα δημοπρατήθηκε το έργο από το Δήμο Πατρέων και είναι πλέον ζήτημα χρόνου να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι μεγάλο μέρος του δρόμου εντελώς αδικαιολόγητα, έχει παραμείνει επί πολλά χρόνια ένας προβληματικός χωματόδρομος.

Όταν μάλιστα η Μονή Ομπλού είναι από τα πιο ιστορικά μοναστήρια που θα μπορούσε -και θα έπρεπε- να είχε αξιοποιηθεί και στο πλαίσιο του πολυσυζητημένου και περιβόητου θρησκευτικού τουρισμού. Αλλά πέρα από την ανάγκη ασφαλούς πρόσβασης στο μοναστήρι, τίθεται και ζήτημα για τους δεκάδες ή και εκατοντάδες κατοίκους τριών χωριών, που βρίσκονται σε ανώτερο υψομετρικά επίπεδο και πηγαινοέρχονται, με κίνδυνο να «σπάσουν» τα αυτοκίνητά τους.

Πέραν του γεγονότος ότι σε φάση κακοκαιρίας το πέρασμα καθίσταται από περιπετειώδες έως και επικίνδυνα αδύνατο… Το θετικό όμως είναι μέσα στους επόμενους μήνες –επιτέλους- η κατάσταση θα έχει αλλάξει.

You may also like

Comments are closed.