ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μας δίνουν μέχρι και 1.000 ευρώ για ψευδή rapid test» καταγγέλλει φαρμακοποιός

1100 c951a46a cbad 417b 8044 3e8c1bfd7fa4 1 3

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα ψευδή rapid test, μια απατηλή επιχείρηση που έχει μεγεθυνθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Στην αποκάλυψη ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά πολιτών που προσέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά για την απόκτηση ψευδώς θετικών rapid, προέβη ο φαρμακοποιός Κώστας Μανωλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία, πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά τεστ.

«Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα ράπιντ και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που συνήθως δεν τα γνωρίζουν προσωπικά και τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί, εξήγησε ο φαρμακοποιός, δίνουν 20 ευρώ ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας και κίνδυνο συναδέλφους», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος

Ωστόσο, φαρμακοποιός δήλωσε πως δεν έχει γίνει καμία επώνυμη καταγγελία μέχρι στιγμής στο φαρμακευτικό σύλλογο.

You may also like

Comments are closed.