ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε στην «Πολιτεία»: Όλα ανάποδα για τον πεζόδρομο της Μαιζώνος

Facebook
Twitter
Οι αλλαγές που φέρνει το 2022 σε Κορίνθου, Κανακάρη, Κωνσταντινουπόλεως

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Παραδόθηκε η μελέτη με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η νέα χρονιά επιφυλάσσει μεγάλες αλλαγές στις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη. Και μια νέα πραγματικότητα που φιλοδοξεί να κάνει την Πάτρα πιο λειτουργική. Διαρρηγνύοντας συνήθειες ετών. Δείτε το σχέδιο που έχει κατατεθεί στον Δήμο.

 

ΣΤΗ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

«Εμβόλιο δεν κάνω,

με καμία δύναμη»…

Η «Πολιτεία» στάθηκε έξω απ’ την «ουρά» στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Ραγδαία η αύξηση των ράπιντ τεστς, σ’ όλα τα σημεία στην πόλη, αλλά και σθεναρή η δυσπιστία στο εμβόλιο.

 

Καταγραφή 7Σπύρος Μυλωνάς: Τάξη στο ζήτημα του νερού,

μηδέν ανοχή σ’ όσους το στερούν από δημότες  

Στοίχημα για τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά η επιχείρηση -«ευταξία» στο ακανθώδες ζήτημα της ύδρευσης. Χαοτική η κατάσταση που παρέλαβε, όπως λέει, αλλά με σύνεση, κατανόηση και επιμονή «νοικοκυρεύει» τα πράγματα. Και μιλά και για τους επόμενους στόχους του.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ (ΜΗ) ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ

Από σήμερα «ραβασάκια» σε ανεμβολίαστους

Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν, από σήμερα κιόλας, όσους ανεμβολίαστους στην Πάτρα προσέρχονταν στις δουλειές τους χωρίς να έχουν κάνει το υποχρεωτικό ράπιντ τεστ ή χωρίς να το έχουν δηλώσει. Ενδεικτικά παραδείγματα για το ύψος των προστίμων. Και δικαίωμα ένστασης για τους παραβάτες.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΓΥΙΑΣ

Η «ντροπή», το «αίσχος» και

το «μαράζι» φεύγουν το 2024

Επιτέλους φως, για το ιστορικό Κολυμβητήριο της Αγυιάς. Στην τελική ευθεία οι μελέτες της ανακατασκευής, πιθανή δημοπράτηση του έργου την ερχόμενη άνοιξη και προσδοκώμενη ολοκλήρωση το 2024.

 

Καταγραφή 7ΚΑΤΕΡΙΝΑ Σ., ΠΑΤΡΑ

Η κομμώτρια φίλη στο μέσεντζερ που ήθελε διευκόλυνση ήταν χάκερ. Συνέβη τη Δευτέρα. Ευφάνταστα τα κόλπα των απατεώνων του πληκτρολογίου. Προσοχή!

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Όσες οι φόλες που έριξες, τόσες

κι οι κλοτσιές που σε περιμένουν

Αγανάκτηση, αποτυπωμένη σε αφισέτες, για την δόλια θανάτωση αδέσποτων ζώων στην Πάτρα τις τελευταίες μέρες. Φαινόμενο που εντείνεται παρά την σαφή αυστηροποίηση του νόμου για τους παραβάτες.

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ  

ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΞΙΑΣ ΔΕΚΑ Ή ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ

Καλπάζει η ακρίβεια, αφαιμάζεται το εισόδημα των νοικοκυριών, στα ύψη και η τιμή της βενζίνης. Μια «εμπειρική» καταγραφή στην Πάτρα δείχνει ότι ελάχιστοι είναι, πλέον, εκείνοι που «φουλάρουν» τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους. Ενώ, ένας μεγάλος αριθμός, προσεγγίζει τις αντλίες με πεντάευρα και δεκάευρα…

Ο πενταετής δήμαρχος της

Πάτρας κι οι άγνωστοι «Χ»

Ζυμώσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023 στην Πάτρα. Περίοδος κρίσιμη καθώς πολλά συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Η «Πολιτεία» ανιχνεύει μια πρώτη εικόνα του τοπίου.

ΜΑΧΗ ΣΙΩΡΟΥ

«Σκιά» που σπανίως μιλά για τον εαυτό της. «Σκιά», με την έννοια της εμμονής να στέκεται μακριά απ’ τα φώτα. Σήμερα στο πλευρό του Ιάσονα Φωτήλα. «Μού ταιριάζει ως προσωπικότητα», λέει.

Τάκης Λαμπρόπουλος: Όταν ο «έρωτας»

για τη μπάλα μετατρέπεται σε προσφορά

Από το μικρό μαγαζί της οδού Κοραή 27 -το 1983- και τους πρωτεργάτες του δραστήριου Συλλόγου Παλαιμάχων Πάτρας έως τις αλλεπάλληλες φιλανθρωπικές δράσεις και το όραμα του Ιστορικού Ποδοσφαιρικού Μουσείου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

 

  

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top