Διαβάστε στην «Πολιτεία»: ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ στα πολυκαταστήματα της Πάτρας

Facebook
Twitter
Τι δείχνουν (και τι κρύβουν) οι πρόσφατες αντιδράσεις σε Praktiker και Jumbo

ΑΠ’ ΤΗ ΜΙΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ:

Κι απ’ την άλλη απολύουν κι «εκφοβίζουν»

Καταρρέει ο μύθος των πολυκαταστημάτων που στηρίζουν την τοπική απασχόληση κι αγορά. Οι θυελλώδεις διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών, τα τεράστια κέρδη και οι «παλιοί» εργαζόμενοι που, πλέον, δεν συμφέρουν… Ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Φλαμή.

Καταγραφή 10Σε Μιντιλόγλι και σε Κυλλήνη

τα διόδια της Πατρών-Πύργου

Οι πρώτες πληροφορίες για τους σταθμούς διοδίων στην Πατρών-Πύργου. Στα 4,8 ευρώ το κόστος της απλής διαδρομής έως τον Πύργο. Και δυο πλευρικοί σταθμοί διοδίων, πιθανόν σε Κάτω Αχαΐα και Αμαλιάδα.

ΣΠ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Θλίψη στην Πάτρα για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, του 42χρονου Σπύρου Χριστόπουλου. Ανήμερα των Χριστουγέννων, το δίκυκλο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε με το κεφάλι στο έδαφος, στην συμβολή της Ρήγα Φεραίου με την Κολοκοτρώνη.

 

ΥΠΗΡΞΕ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ο άστεγος Τριαντάφυλλος και η Στέγη Αστέγων

Οι περισσότεροι πατρινοί γνωρίζουν τον 58χρονο Τριαντάφυλλο που κοιμάται στο δρόμο. Άστεγος, μόνος και ξεχασμένος αν και άλλοτε, διέθετε όλες τις δυνάμεις του για να βοηθήσει τους συμπολίτες του. Όσο για την Στέγη Αστέγων του Δήμου, αποτάθηκε εκεί αλλά «σκάλωσε» στη γραφειοκρατία.

Καταγραφή 10ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ

Ο «Αγ. Ανδρέας» και

η έξωση στα ΑμεΑ!

Απίστευτο. Το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» βγάζει στο δρόμο 30 πρωταθλητές της ζωής, αξιώνοντας απ’ το Αθλητικό Σωματείο των Ατόμων με Αναπηρία να αδειάσει οίκημα στην Παπαδιαμαντοπούλου. 

ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

ΤΟ 2008, ΠΗΡΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ

ΕΚΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!

Η 46χρονη πατρινή φιλόλογος Φωτεινή Νικολοπούλου είχε όνειρο να διδάξει στο δημόσιο σχολείο. Μετείχε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, πέτυχε, αλλά ουδέποτε προσελήφθη. Στην Πάτρα υπάρχουν ακόμα 50 τέτοιες περιπτώσεις. Κι η «Πολιτεία» μόλις ανοίγει τον φάκελο.

Δ. Νικολακόπουλος: Ψηλά ο πήχης

του αθλητισμού για την Περιφέρεια

Η πανδημία δημιούργησε συνθήκες μεγάλης δοκιμασίας και για τον αθλητισμό στη Δυτική Ελλάδα. Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού μιλά σήμερα στην «Πολιτεία» για τα επόμενα βήματα και αναγγέλλει πρόγραμμα στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων.

Λίνα Σωτηροπούλου: Αν δούμε τον κόσμο με

τα μάτια των παιδιών όλα είναι απλούστερα

Απ’ τα λογιστικά, στη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Και στη δημιουργία ονειρικών κόσμων που κάνουν τους μικρούς αναγνώστες να χαμογελούν, να διασκεδάζουν και προβληματίζονται. Μια συνέντευξη για το «τέλειο δώρο», με μηνύματα και στους γονείς.

Καταγραφή 10ΠΑΤΡΑ -ΕΣΤΙΑΣΗ

Κάτω 60% ο τζίρος, χωρίς

κόσμο τα νυχτερινά κέντρα

Η φημισμένη πατρινή νυχτερινή διασκέδαση περνά την πιο δύσκολη εποχή της. Η «αναλαμπή» των Χριστουγέννων δεν σώζει την κατάσταση. Μόνοι (σταθεροί) πελάτες οι φοιτητές κι οι τριαντάρηδες.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Η επικοινωνία με τον διοικητή της Τροχαίας για το χάος στους δρόμους της Πάτρας και η πρόταση για «μονά-ζυγά», ανά μήνα, στην πολύπαθη οδό Ακρωτηρίου.

ΤΑ…5 ΕΥΡΩ

Και «τιμοκατάλογος» για κεριά

και λαμπάδες σε ναό της Πάτρας

Συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής. Μ’ επώνυμη καταγγελία στην «Πολιτεία». Παράγοντας του ναού απαίτησε από πιστή να καταβάλει πέντε ευρώ για κάθε λαμπάδα! Η αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top