ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα

kouklotheatro
Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ανακοίνωσε το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από 29 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου.

Παίρνουν μέρος 29 θίασοι, από 67 κουκλοπαίκτες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν 51 παραστάσεις, 4 εργαστήρια σε ενήλικες και παιδιά και 6 σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς. Επίσης θα δοθούν 3 δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους και 2 εκθέσεις θεατρικής κούκλας.

Ο κύριος κορμός των δράσεων θα γίνει στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά θα δοθούν και επί πλέον παραστάσεις και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Κεντρική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις των θεματικών Μουσείων Υδροκίνησης Δημητσάνας, Ελιάς και Λαδιού Σπάρτης και Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Ιδρύματος Πειραιώς.

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας αποτελεί πλέον ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια καινοτόμα δράση για τη Νότια Ελλάδα και αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η οργάνωση μέχρι τώρα γίνεται εθελοντικά και αφιλοκερδώς, από τους ανθρώπους της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, με γενικό στόχο την πολιτιστική άνθιση της περιοχής και ειδικότερα την προώθηση της μαγικής τέχνης του κουκλοθέατρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις παραστάσεις:

fb: Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας
http://puppetfest.gr

You may also like

Comments are closed.