ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

6 ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ 13ΧΡΟΝΩΝ: Η ανακοίνωση – ενημέρωση του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου

1 52 1024x512 1 873x432 1

Την Πέμπτη 30/11, το σχολείο μας έγινε αποδέκτης πληροφοριών σχετικά με την χρήση διαδικτυακής εφαρμογής παραποίησης φωτογραφιών, «αλιευμένων» από το διαδίκτυο, σε βάρος μαθητών μας.

Η διεύθυνση του σχολείου προχώρησε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:

1. Στην πρωινή συγκέντρωση , ο δ/ντής αναφέρθηκε στον κίνδυνο χρήσης των κινητών τηλεφώνων, τονίζοντας την αυστηρή απαγόρευση χρήσης τους στους χώρους του σχολείου, σύμφωνα με τον σχολικό κανονισμό λειτουργίας και την κείμενη νομοθεσία.

2. Επικοινώνησε με το προεδρείο του συλλόγου κηδεμόνων του σχολείου μας για ενημέρωση.

3. Κάλεσε στο γραφείο του το προεδρείο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και μαθητές φερόμενους ως θύματα για ενημέρωση.

4. Κάλεσε στο γραφείο του τους φερόμενους ως δράστες μαθητές για διερεύνηση του περιστατικού.

5. Μετά την εκ μέρους τους παραδοχή χρήσης της προαναφερθείσας διαδικτυακής εφαρμογής, επικοινώνησε με τους κηδεμόνες τους και προχώρησε στην απομάκρυνσή τους από το σχολείο.

6. Μαθητές που θεώρησαν τον εαυτό τους ως θύμα, συζήτησαν με την κοινωνική λειτουργό και την ψυχολόγο του σχολείου μας, στα πλαίσια της παροχής υποστήριξης και αποφόρτισης .

7. Ο δ/ντής ενημέρωσε το διοικητή του ΑΤ Ναυπάκτου και προχώρησε σε κατάθεση όλων των γεγονότων που γνωρίζει.

 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, ο διαδικτυακός εκφοβισμός-φαινόμενο του οποίου αποτελεί και το συμβάν στο σχολείο μας- στηρίζεται στην ανωνυμία και αυτοανατροφοδοτείται από το ίδιο το μέσο δράσης του – το διαδίκτυο. Ας του αφαιρέσουμε τα όπλα. Δεν πρέπει να θυματοποιούμε οι ίδιοι τα παιδιά μας, συμμετέχοντας στην ανεξέλεγκτη διασπορά φημών.

Πρέπει αντίθετα να τα ενθαρρύνουμε να μας μιλήσουν. Την διερεύνηση του περιστατικού έχουν αναλάβει οι πλέον ειδικοί αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας – όπως και όφειλε να γίνει. Δική μας υποχρέωση είναι η προστασία των παιδιών και μαθητών μας.

Ας προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την αίσθηση της κοινότητας, της υποστήριξης και αλληλεγγύης, με την οποία οι ίδιοι οι
μαθητές μας αντιμετώπισαν το πρόβλημα στο σχολικό χώρο.

Σας καλούμε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κηδεμόνων του σχολείου μας και τους εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας, στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας την Τετάρτη 6/12 και ώρα 18.00, σε συζήτηση –ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν το σχολείο μας.

You may also like

Comments are closed.

kaysi1 1 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Παρέμβαση για την καύση υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Πατρών

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Ο ...