ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ξένα ΜΜΕ για κακοκαιρία «Ελπίς»: Σπάνια χιονοθύελλα πλήττει την Αθήνα και «παγώνει» σχολεία και αεροδρόμιο

Facebook
Twitter

Σπάνια χιονοθύελλα πλήττει την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη παγώνοντας το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο της ελληνικής πρωτεύουσας και της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για τις χώρες της νότιας Μεσογείου, αλλά είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει μέσα σε δύο χρόνια, όπως επισημαίνουν.

Στην ελληνική πρωτεύουσα έκλεισαν σχολεία και εμβολιαστικά κέντρα ενώ εκατοντάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους στην ευρύτερη περιοχή.

kipseli_xionia1
Τα χιόνια έφτασαν μέχρι την… Κυψέλη

Βρετανική εφημερίδα «Guardian»

Xιονοθύελλα σκέπασε την ανατολική Μεσόγειο κλείνοντας αεροδρόμια, σχολεία και εμβολιαστκά κέντρα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναγκάστηκε να κλείσει ενώ εκατοντάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν σε αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών καθώς πέφτει πυκνή χιονόπτωση στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το σχετικό δημοσίευμα απεικονίζει έναν άντρα να φτιάχνει χιονάνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω χιονοθύελλας.

5490466
Εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό

Τα σχολεία είναι κλειστά στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα τσουχτερό μέτωπο με έντονες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε στους μείον 14 βαθμούς Κελσίου.

Η χιονοκαταιγίδα οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής βουλής όπως των  σχολείων και των εμβολιαστικών κέντρων.

ATHENS_NEO2
Προβλήματα στην κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους

Εκατοντάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους γύρω από την πρωτεύουσα – πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν την οργή τους στους τηλεοπτικούς σταθμούς – παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να κλείσει σημεία εισόδου στην Αττική Οδό στα βόρεια της πόλης.

Ο στρατός, η πυροσβεστική και η αστυνομία ξεκίνησαν τις εργασίες για τον απεγκλωβισμό των των οδηγών.

Ο Έλληνας υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη για το χάος και κατηγόρησε την εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο ότι δεν τον κράτησε ανοιχτό.

Τσουχτερό κρύο με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και θυελλώδεις ανέμους έπληξε για τελευταία φορά την Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2021, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους στα νησιά της Εύβοιας και της Κρήτης και αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για αρκετές μέρες.

Το χιόνι σκέπασε αρκετά νησιά του Αιγαίου, απομονώνοντας ορισμένα ορεινά χωριά στην Άνδρο, τη Νάξο και την Τήνο και καλύπτοντας παραλίες στη Μύκονo.

223
Χιόνια μέχρι και τις… Κυκλάδες

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης , το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη, την ώρα που στην Ελλάδα σχολεία και εμβολιαστικά κέντρα έκλεισαν εξαιτίας μιας σπάνιας χιονοθύελλας που σκέπασε εκτάσεις της ανατολικής Μεσογείου, προκαλώντας μπλακ άουτ και κυκλοφοριακό χάος.

Το κλείσιμο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης – όπου η οροφή ενός εκ των τερματικών  σταθμών εκφόρτωσης κατέρρευσε από την σφοδρή χιονόπτωση, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί – καθήλωσε τις πτήσεις από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική προς την Ευρώπη και την Ασία.

Το πρώτο χιόνι του χειμώνα αποδείχτηκε μεγάλος πονοκέφαλος για τα 16 εκατομμύρια κατοίκους της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.

elven
Ταλαιπωρία για εκανοντάδες ταξιδιώτες στο «Ελ.Βενιζέλος»

Γερμανική υπηρεσία Deutsche Welle

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην Αθήνα και οδήγησαν στο κλείσιμο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης», γράφει η γερμανική υπηρεσία Deutsche Welle προσθέτοντας ότι μεγάλες περιοχές της Ελλάδας και της Τουρκίας καλύφθηκαν με χιόνι.

Είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για τις χώρες της νότιας Μεσογείου, αλλά η δεύτερη φορά που συμβαίνει μέσα σε δύο χρόνια.

Η σπάνια χιονοθύελλα – που ονομάζεται «Ελπίδα» με θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας  στους -14 βαθμούς Κελσίου, οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων και των εμβολιαστικών κέντρων.

MESOGEION2
Σταματημένα οχήματα στη Λεωφόρο Μεσογείων

Το χιόνι συνήθως περιορίζεται στα βόρεια ορεινά της Ελλάδας, ενώ σπάνια πέφτει με τέτοια ένταση στην Αθήνα, σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
Εκατοντάδες οδηγοί στην Αθήνα έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους επί ώρες με τους διασώστες να παλεύουν με το κρύο για να τους απεγκλωβίσουν.

 Αυστριαλιανό δίκτυο ABC

Σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε την οδική και εναέρια κυκλοφορία στην Αθήνα όπως και στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει το αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Οι έντονες χιονοπτώσεις είναι σπάνιες στην Αθήνα, αλλά η πόλη πλήττεται από σφοδρή χιονοθύελλα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στρατιώτες μοίρασαν τρόφιμανερό και κουβέρτες στους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους καθώς η θερμοκρασία έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μερικοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και επέστρεψαν πεζή στο σπίτι τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top