ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εuroferry Οlympia: Ατελείωτο θρίλερ – Βρέθηκε και πέμπτος νεκρός

taxobhmilt6215ca4178c2b
Mία ακόμα σορός ανασύρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το 3ο κατάστρωμα του μοιραίου πλοίου. Μαζί με τον απανθρακωμένο οδηγό που εντόπισαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη πυρκαγιά στο Εuroferry Οlympia άγγιξε τους πέντε.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η σορός είναι σε τέτοια κατάσταση που θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να γίνει αναγνώριση από τους συγγενείς του…

Έξι ακόμα επιβάτες, παραμένουν, μέχρι στιγμής, αγνοούμενοι… Οι συγγενείς των αγνοουμένων βρίσκονται στον Αστακό και παρακολουθούν και εκείνοι, με κομμένη την ανάσα αυτές τις εικόνες… τα κλιμακοφόρα της πυροσβεστικής και τους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στο πλοίο.

H σορός που ανασύρθηκε το πρωί σήμερα και αναμένεται να ταυτοποιηθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, ανήκει σε έναν από τους Έλληνες αγνοούμενους. Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πλοίο ανήλθε στους πέντε ενώ οι διασωθέντες στους 281.

Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μίας νέας αναπύρωσης της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, από τους πυροσβέστες γίνεται προσπάθεια, με τη βοήθεια γεννητριών, να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα πίεσης οξυγόνου για να ανοίξει ο καταπέλτης, ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν οι σωστικές δυνάμεις στο 1ο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μηχανήματα έχουν αποτυπωθεί εικόνες, που θα μπορούσαν να είναι ομάδα ατόμων στο κατάστρωμα 3, αλλά είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση.

Υπενθυμίζεται, πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

You may also like

Comments are closed.