ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

6η ΥΠΕ: Νέες ειδικότητες ιατρών στο Κέντρο Υγείας Πύλου

Facebook
Twitter

 

«Αιμοδότης» για όλο το νομό είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο που εφαρμόζεται από την 6η ΥΠΕ για μετακινήσεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων στα περιφερειακά κέντρα υγείας.

Το σχέδιο ξεκινά από το Κέντρο Υγείας Πύλου το οποίο ήδη ενισχύεται με δύο ειδικότητες, Ακτινολόγου και Γυναικολόγου καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν στις απομακρυσμένες περιοχές και μειώνοντας την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για εξυπηρετηθούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα το Κέντρο Υγείας Πύλου απέκτησε νέο ακτινολογικό εργαστήριο, πλήρως εξοπλισμένο και στη διάθεση των πολιτών της περιοχής. Το Κέντρο Υγείας Πύλου, πλέον, θα επισκέπτονται τρεις φορές το μήνα Ακτινολόγος και Γυναικολόγος καλύπτοντας το ευρύ φάσμα της πρόληψης και της διάγνωσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονείται υπό τη γενική εποπτεία της 6ης ΥΠΕ σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατροί από το νοσοκομείο θα μετακινούνται στα κέντρα υγείας, ανάλογα με τις ειδικότητες που χρειάζονται και την υποδομή του κάθε κέντρου.

Μέχρι σήμερα το εν λόγω σχέδιο, έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση. «Είναι κάτι με το οποίο ξεκινήσαμε τη θητεία μας και φυσικά δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στο στόχο μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο, όπου κι αν βρίσκεται σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο της περιοχής που διοικητικά ανήκει στην 6η ΥΠΕ», τονίζει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης, ότι με πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Αγωγής Υγείας «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», πραγματοποιήθηκε προ ημερών διήμερο προληπτικών ιατρικών εξετάσεων του γενικού πληθυσμού στο Κέντρο Υγείας Πύλου. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής εξετάστηκαν συνολικά 233 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.

(φωτο από παλαιότερη επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στο Κέντρο Υγείας Πύλου)

299921561 383518477300210 3429690136819272135 n 1200x630 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top