ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: 7 αναπάντητα ερωτήματα για τα 7 κρούσματα στην δομή ηλικιωμένων!

Facebook
Twitter

Κωνσταντίνος Φλαμής

Οι εξελίξεις για τον οίκο Ευγηρείας στην Πάτρα στον οποίον εντοπίστηκαν 7 κρούσματα κορωνοϊού είναι ραγδαίες. Και όσα λένε οι συγγενείς των φιλοξενουμένων μετά την «κορωνοβόμβα» που έπεσε μέσα στην κατά τα άλλα άψογη για την λειτουργία της δομή, προκαλούν πολλά ερωτηματικά!
  1. Αληθεύει ότι υγειονομικός ενώ μένει στην Πάτρα εμφάνισε πιστοποιητικό εμβολιασμού… από το Περιστέρι;
  2. Αληθεύει πως υψηλά ιστάμενο στέλεχος της δομής είναι φανατικός αντιεμβολιαστής;
  3. Πως είναι δυνατόν σε μία τέτοια δομή που φιλοξενούνται 77 άτομα, να έχουμε αρχικά 7 κρούσματα εκ των οποίων τα 4 δεν ήσαν εμβολιασμένα; Επαρκεί για τον ΕΟΔΥ η αιτιολογία που έδωσε η γιατρός του Ιδρύματος Ελίνα Πανάρετου, πως οι συγκεκριμένοι τέσσερις ήσαν… παλαιοί τρόφιμοι άρα δεν χρειάζονταν εμβολιασμό; Ανεξάρτητα από το πρωτόκολλο, οι «παλαιοί τρόφιμοι»… δεν κολλάνε;
  4. Αληθεύει ότι στο Ίδρυμα κυκλοφορεί υγειονομικός που προσπαθεί να πείσει «κόσμο» να μην εμβολιαστεί;
  5. Έχουν ελεγχθεί οι διοικούντες αν είναι εμβολιασμένοι;
  6. Έχει εντοπιστεί η «πηγή» της διάδοσης του ιού, από την στιγμή που στο συγκεκριμένο Ίδρυμα, όπως και στα άλλα, ορθώς τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με τις επισκέψεις;
  7. Αληθεύει πως συγγενείς τροφίμων έχουν ήδη απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν κατονομάσει πρόσωπο – αντιεμβολιαστή, μέσα στη δομή;

Οι συγγενείς των άλλων φιλοξενούμενων έχουν ανησυχήσει. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν ζητήσει στοιχεία σε σχέση με το αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι. Επίσης έχουν απευθυνθεί στη διοίκηση αναζητώντας πληροφορίες για το πώς ο ιός κατάφερε και «τρύπωσε» μέσα σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, παρά τα μέτρα που τηρούνται και τα οποία ορίζονται από το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η έρευνα συνεχίζεται ωστόσο τα ερωτηματικά εξακολουθούν να είναι αναπάντητα. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δομή, γνωστή για την ποιότητα των υπηρεσιών της χαίρει της εμπιστοσύνης ακόμη και επιστημόνων σε προχωρημένη ηλικία, όπως γιατρών κ.λπ. Ωστόσο δεν αποκλείεται «ανθρώπινο μυαλό», «κολλημένο» σε σχέση με τον εμβολιασμό, να προκάλεσε την «έκρηξη» της «κορωνοβόμβας» μέσα στο Ίδρυμα.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ!

Πρόκειται για το τρίτο Ίδρυμα της Αχαΐας το οποίο «χτυπά» ο κορωνοϊός μέσα σε 7 μήνες. Τον Απρίλιο είχε σημάνει συναγερμός  στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο στα Καλάβρυτα.

Μετά τη διεξαγωγή των καθιερωμένων ράπιν τεστς στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων εντοπίστηκαν συνολικά 9 κρούσματα κορωνοϊού, τόσο σε φιλοξενούμενους όσο και σε μέλη του προσωπικού.

Επρόκειτο για 7 ηλικιωμένους και για 2 υπαλλήλους του ιδρύματος, μια υπάλληλο καθαριότητας και μια νοσηλεύτρια. Τότε, οι ηλικιωμένοι που διαπιστώθηκαν θετικοί είχαν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο του ιδρύματος, ενώ οι 2 υπάλληλοι ήσαν  σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή και το Καλλιμανοπούλειο εφάρμοζε  πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, με συνεχή τεστ ανά δεκαπενθήμερο και απαγόρευση εισόδου, για την αποφυγή μεταφοράς του ιού εντός του Ιδρύματος.

Τον Αύγουστο του 2021, ένα ακόμη Ίδρυμα (και αυτό το είχε ιδρύσει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος) «χτυπήθηκε» από κορωνοϊό. Κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» στην Αιγιάλεια (της Μητρόπολης Αιγιαλείας, έργο του Αμβροσίου).

Επρόκειτο για ηλικιωμένους ενοίκους του γηροκομείου αλλά κι έναν εργαζόμενο. Κάποιοι  από τους νοσούντες και σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν εμβολιασμένοι ενώ κάποιοι χρειάσθηκε να νοσηλευτούν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top