ΚΟΣΜΟΣ

70% αύξηση στις αφίξεις των μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ

usa refugees
Οι αφίξεις των μεταναστών που διασχίζουν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 70% τον Μάρτιο με περισσότερες από 172.000 συλλήψεις, ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν σήμερα, Πέμπτη (8/4)

Μεταξύ αυτών είναι όλο και περισσότεροι ασυνόδευτοι ανήλικοι, των οποίων ο αριθμός διπλασιάστηκε σε ένα μήνα, από περίπου 9.400 σε περισσότερους από 18.600, σύμφωνα με στοιχεία από τα τελωνεία και τους συνοριοφύλακες (CBP). Πρόκειται για αύξηση των ασυνόδευτων ανηλίκων που ταξιδεύουν βόρεια από την Κεντρική Αμερική μέσω του Μεξικού.

Οι αφίξεις των μεταναστών που διασχίζουν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 70% τον Μάρτιο. Η πανδημία συνέβαλε στην επιβράδυνση, αλλά η πρόσφατη έξαρση έκανε τους πολιτικούς να επισκεφθούν τα σύνορα και να φέρουν το ζήτημα στο προσκήνιο. Κάποιοι αποδίδουν την αύξηση της μετανάστευσης στη μετατροπή από τον Τζο Μπάιντεν των περιορισμών για τη μετανάστευση που ίσχυαν επί του κ. Τραμπ.

Άλλοι αποδίδουν την αύξηση της μετανάστευσης στην έλλειψη οικονομικής ευημερίας λόγω της COVID-19, καθώς και φυσικών καταστροφών όπως ο τυφώνας Eta του Νοεμβρίου και ο τυφώνας Iota.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ