Η “Πολιτεία” έδωσε “παρών” στην πρώτη ανθρωπιστική αποστολή της Πάτρας

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Φάρμακα, γάζες, μπισκότα, γάλα, κονσέρβες, ζεστά ρούχα. Αυτά και πολλά άλλα απαραίτητα που συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες, χάριν στην αξιοθαύμαστη κινητοποίηση πατρινών και επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας και της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια της Πάτρας «έφυγε» για την Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη.

1ο ΘΕΜΑ ΕΝΘΕΤΗ Μ. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η σκέψη του Μιχάλη Ροδόπουλου στο επικίνδυνο δρομολόγιο που αυτές οι κούτες θα ακολουθούσαν

Η «Πολιτεία» ήταν εκεί. Και φωτογράφισε τα δέματα αλλά και τον συγκινημένο πρόεδρο του Συνδέσμου, Μιχάλη Ροδόπουλο, (ένθετη φωτογραφία), που το βλέμμα του χανόταν ανάμεσα στις κούτες με τα υλικά και η σκέψη του «ταξίδευε» στο επικίνδυνο δρομολόγιο που αυτές οι κούτες θα ακολουθούσαν, ανάμεσα σε εκρήξεις, για να φτάσουν στους παραλήπτες τους, τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο. Κάθε έναν ξεχωριστά», δήλωσε. Το υλικό μεταφέρθηκε στην Ουκρανική Πρεσβεία στην Αθήνα και από εκεί με φορτηγό ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί το δρομολόγιο προς τα Ουκρανικά σύνορα. Χωρίς όμως να είναι γνωστή η ακριβής διαδρομή που επρόκειτο να ακολουθηθεί.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

1ο ΘΕΜΑ ΕΝΘΕΤΗ Φ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ο Φάνης Παπαγεωργίου έχει μετατρέψει το γραφείο του σε σημείο συγκέντρωσης αγαθών

Η συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού δεν σταμάτησε. Συνεχίζεται. Η πρώτη αποστολή από την Πάτρα είναι μόνο η αρχή. Ο πατρινός λογιστής Φάνης Παπαγεωργίου ( φωτογραφία), Ταμίας του Συνδέσμου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας, έχει μετατρέψει το γραφείο του σε σημείο προσέλευσης συμπολιτών που επιθυμούν να στείλουν οτιδήποτε χρήσιμο κι αναγκαίο στον Ουκρανικό λαό. «Είναι χρέος μας ειδικά απέναντι στα παιδιά θύματα του πολέμου», μας λέει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται καθημερινά καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας, στην οδό Αγίου Νικολάου 62 (κεντρική φωτογραφία). Επικοινωνία στο τηλέφωνο: 6934 040928.

1ο ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ 3

Π.Δ.Ε., ΔΗΜΟΣ, ΔΕΕΠ ΚΑΙ Ε.Ε.Σ.

Παρόμοια ήταν και η κινητοποίηση των τοπικών φορέων. Της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συγκέντρωσε υλικό στα γραφεία της στην Πατρών – Αθηνών, του Δήμου Πατρέων που απηύθυνε γενικό κάλεσμα στους δημότες κάνοντας τα γραφεία των τοπικών διαμερισμάτων θύλακες ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και του τοπικού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Καρόλου. Όμως και η κομματική οργάνωση της Ν.Δ., η ΔΕΕΠ έπραξε το ίδιο το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή. Με το συγκεντρωμένο υλικό, μαζί με αυτό της Π.Δ.Ε. να παραδίδεται στα κεντρικά του Ε.Ε.Σ. στην οδό Λυκαβηττού στην Αθήνα, ώστε από εκεί να αναχωρήσουν για την Ουκρανία…

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top