ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Φόβοι για άνοδο κρουσμάτων λόγω Πάσχα ενώ η επιτροπή συζητά την άρση των μέτρων από 1η Μαΐου

maskes ermou 2048x1406 1

Τα επιδημιολογικά στοιχεία ενόψει της άρσης των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού από την 1η Μαΐου, θα τεθούν επί τάπητος σήμερα Πέμπτη 28/4 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Στην ατζέντα της θεματολογίας περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση της χώρας μας στην “επόμενη μέρα” της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την κατάργηση σχεδόν όλων των περιορισμών.

Χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού και με ελεύθερη πρόσβαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους -οι οποίοι θα λειτουργούν μάλιστα στο 100% της χωρητικότητάς τους- βάζει το «πόδι» του ο μήνας Μάιος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Έτσι, από την Κυριακή 1η Μαΐου αίρονται σχεδόν όλοι οι περιορισμοί, ενώ οι επιστήμονες πραγματοποιούν σήμερα τηλεδιάσκεψη, με σκοπό τον καθορισμό όλων των επί μέρους θεμάτων για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, χωρίς τον κίνδυνο νέας έξαρσης της πανδημίας, ή την πιθανότητα επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας.

Αναμένεται αύξηση στα κρούσματα λόγω Πάσχα

Γρίφο, τον οποίο καλούνται να λύσουν οι επιστήμονες της Επιτροπής, αποτελεί η απελευθέρωση των περιορισμών σε σχέση με το «άνοιγμα» της χώρας μας στον τουρισμό. Θα απαιτήσει προσεκτικό χειρισμό, όπως λένε, ώστε η νέα «κανονικότητα» να συμβαδίζει μεν με αυτή των άλλων χωρών της Ευρώπης, αλλά χωρίς να παραβλέπονται τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας.

Εντωμεταξύ, οι επιστήμονες έχουν δηλώσει πως αναμένουν έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες εξαιτίας των εορτών του Πάσχα. Ήδη, χθες Τετάρτη 27/4 με την αύξηση του αριθμού των τεστ μετά τις γιορτές είχαμε και διπλασιασμό των κρουσμάτων και συγκεκριμένα αύξηση κατά 6.760 κρούσματα.

Στην αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων λόγω Πάσχα αναφέρθηκε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

“Νομίζω πως αυτή την εβδομάδα θα έχουμε το νου μας να δούμε αν θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων λόγω Πάσχα. Ελπίζω ότι ακόμη κι αν τη δούμε, θα είναι μικρή. Από δω και πέρα ο καιρός ανοίγει, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανοσοποιηθεί: οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει το εμβόλιο ή έχουμε νοσήσει, άρα δεν είμαστε όπως πριν από 2 χρόνια που δεν είχαμε έρθει σε επαφή με τον κορονοϊό. Κινδυνεύουν πάντα, όσοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας με συνοσυρρότητες”, είπε.

You may also like

Comments are closed.