ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

8 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα – Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη – Συγκεντρώσεις και πορείες στην Πάτρα

peiramatiko lykkeio
Από χθες 22 σχολεία της Αχαΐας τελούν υπό κατάληψη, με αφορμή την συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ανάμεσά τους Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας, όπως το 2ο ΕΠΑΛ, το 3ο ΓΕΛ και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου.

Τα σχολεία αυτά επαναλειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα, εκτός απροόπτου.

Για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα, θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Πάτρα, συγκέντρωση και πορεία, σήμερα, Σάββατο 18/9 στις 12:00 το μεσημέρι από την κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου και Αράτου) και συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 18/9 στις 18:00, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Τις δράσεις καλεί η «Ανοιχτή συνέλευση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής πριν 8 χρόνια στο Κερατσίνι.

Εν μέσω πανδημίας και οξυμένης υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, την ώρα που η εγκληματική κρατική διαχείριση δημιουργεί χιλιάδες νεκρούς και μεταβιβάζει την ευθύνη στην κοινωνική βάση, ενώ η κρατική καταστολή και οι απαγορεύσεις έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πεδίο, ώστε να επικυρωθούν τα πιο σκληρά αντικοινωνικά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας, οι φασίστες επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι ξανά.

Συγκροτούν αντιδραστικά μέτωπα συνωμοσιολογικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων στρέφοντας την κοινωνική οργή σε παραπλανητικούς και επικίνδυνους δρόμους που ουδεμία σχέση έχουν με τις κοινωνικές ανάγκες και τα προτάγματα των ταξικών και κοινωνικών κινημάτων. Ταυτόχρονα, οργανώνονται για να λειτουργήσουν ξανά ως εφεδρεία της κρατικής καταστολής σε μια περίοδο που η γενίκευση της επίθεσης στην κοινωνική βάση και η επέλαση της κρατικής θανατοπολιτικής αναμένεται να οξύνει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,που οδήγησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής την οποία το Κράτος χρησιμοποίησε για να απονοηματοδοτήσει τον αντιφασιστικό αγώνα και να προβάλλει τους δολοφόνους φασίστες και το αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας ως φορείς δύο άκρων, ο κόσμος του αγώνα πρέπει να σταθεί και πάλι, όπως έκανε την προηγούμενη δεκαετία της οικονομικής κρίσης που ακόμα μαίνεται, ως ανάχωμα στην προσπάθεια των καθαρμάτων της Ακροδεξιάς να σηκώσουν κεφάλι, να εμφανιστούν και να ασκήσουν επιρροή.

Να τσακίσουμε κράτος – κεφάλαιο – φασίστες.

Να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Ανοιχτή συνέλευση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα”.

You may also like

Comments are closed.