ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

85η ΔΕΘ: Το σενάριο για είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει

Facebook
Twitter
Είσοδος αλλά και συμμετοχή μόνο για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και κατέχοντες τα σχετικά πιστοποιητικά επισκέπτες, εκθέτες και εργαζόμενους είναι το επικρατέστερο και πιθανότερο σενάριο στον σχεδιασμό της 85ης ΔΕΘ.

Η Έκθεση θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ covid free, δηλαδή με περιορισμένο κοινό πλήρως εμβολιασμένο ή που θα έχει νοσήσει, αναμένεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες και η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και λογικά και των υπόλοιπων αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αν και πάνω στο τραπέζι βρίσκεται, επίσης, όπως αναφέρει η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. στη «Ν», η προοπτική αποδοχής εκθετών και επισκεπτών και με rapid test, αυτό θα κριθεί στην πράξη από την πορεία της πανδημίας και σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστούν οι κανόνες που θα υπαγορεύουν τα υγειονομικά δεδομένα, που με βάση τα σημερινά δεδομένα δίνουν το «πράσινο φως» μόνο για το πρώτο σενάριο.

Σε όλα τα περίπτερα

Η 85η ΔΕΘ θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη, δηλαδή καλύπτοντας όλα τα Περίπτερα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, εκτός από το Περίπτερο 5, πλην βέβαια με μεγαλύτερες αποστάσεις σε σύγκριση με τις προ πανδημίας Εκθέσεις, οπότε νομοτελειακά ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι μειωμένος σε σχέση με το 2019.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται επίσης και η αξιοποίηση των Περιπτέρων 13 και 15, που σήμερα λειτουργούν ως Εμβολιαστικά Κέντρα, καθώς η σύμβαση με το υπουργείο Υγείας λήγει σε λίγες ημέρες (τέλη Ιουλίου), αλλά επίσης είναι δυο Περίπτερα μεγάλα και στην «καρδιά» της ΔΕΘ. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η συνέχιση λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου εντός της ΔΕΘ, τότε αυτό θα γίνει στο Περίπτερο 5.

«Η ΔΕΘ φέτος θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε. Αν υπάρχουν πολλά κρούσματα, τότε θα είναι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες» επισημαίνει ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα Τάσος Τζήκας.

Πρακτικά, όσον αφορά την είσοδο στη ΔΕΘ μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες εκθέτες, εργαζόμενους και επισκέπτες, προβλέπεται έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή της βεβαίωσης νόσησης από υπαλλήλους στις εισόδους της Έκθεσης, ενώ εξετάζεται επίσης η προοπτική να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των Περιπτέρων.

Πολύ καλά εξελίσσεται, σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, η διοργάνωση του «Thessaloniki Helexpo Forum» (σ.σ.: από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου), του πολιτικού δηλαδή σκέλους της ΔΕΘ, που από πέρυσι εμπλουτίστηκε με συνεδριακές εκδηλώσεις, στο οποίο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με θεματικό επίκεντρο τη μετά Covid εποχή και οικονομία.

Μειωμένες, στον αντίποδα, λόγω της πανδημίας θα είναι φέτος οι άμεσες συμμετοχές από το εξωτερικό, ιδίως από την Ασία-Κίνα κ.ο.κ., αλλά πολλές πολυεθνικές θα συμμετέχουν μέσω των τοπικών αντιπροσώπων τους, ενώ -όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. Κυριάκος Ποζρικίδης- δεν θα λείπουν και κάποιες επίσημες κρατικές συμμετοχές, όπως λ.χ. της Γερμανίας και αναμένονται και ξένες συμμετοχές μέσω διμερών Επιμελητηρίων.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΘ-Helexpo A.E. ευρύ πρόγραμμα πρόσκλησης εμπορικών επισκεπτών από το εξωτερικό.

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης θα βρεθεί το Περίπτερο 13, όπου θα στεγαστούν οι συμμετοχές των διαφόρων Περιφερειών, που θα φέρουν στη ΔΕΘ σημαντικές εταιρείες των περιοχών τους και θα προβάλουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, ενώ θα δοθεί επίσης έμφαση στην Τεχνολογία-Καινοτομία στα Περίπτερα 12 και 17 και φυσικά -όπως σε όλες τις τελευταίες διοργανώσεις- στις start-ups εταιρείες. Στα Περίπτερα 2 και 3 θα αναπτυχθεί η συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), ενώ στο 16 και στο 8 θα αναπτυχθεί η συμμετοχή του ΕΒΕΘ και του ΕΕΘ αντίστοιχα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top