του Αχιλλέα Ροδίτη
Γιατί χαμογελάει από εμφανή χαρά ο Αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας; Γιατί είναι ολοφάνερο ότι ξεπερνά κατά πολύ τον στόχο που αρχικά είχε βάλει για τον αριθμό τουριστών που θα περνούσαν φέτος το καλοκαίρι από το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου.
Η «Πολιτεία» έγραψε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο αριθμός ήδη έχει ξεπεράσει τις 50.000 επιβάτες. Το θέμα είναι ότι κι αυτός ο αριθμός φαίνεται να υπερδιπλασιάζεται στον μήνα που μπαίνουμε. Εκτιμάται ότι ως τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι περισσότεροι από 100.000 οι επισκέπτες.
Ενώ αν προστεθούν κι εκείνοι του Οκτωβρίου, ο αριθμός θα αυξηθεί κι άλλο! Και για να αναλογιστείτε το ρεκόρ και τη σημασία όλων αυτών, αρκεί να σας θυμίσουμε ότι πέρυσι, οι ίδιοι αριθμοί ήταν χαμηλά.
Καθώς με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, οι διερχόμενοι από τον Άραξο τουρίστες ανέρχονταν μόλις σε 48.000.