Σε τουλάχιστον 15 ανέρχονται οι ανήλικοι που συμμετέχουν σε συμμορίες στην Πάτρα και οι οποίοι δραστηριοποιούνται συχνά πυκνά σε εγκληματικές δραστηριότητες που προκαλούν προβλήματα σε πολίτες.
Με αφορμή την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος δύο ανηλίκων (15 ετών περίπου) που προκαλούσαν σχεδόν καθημερνό «πονοκέφαλο» στους αστυνομικούς της περιοχής, επισημαίνεται πως δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και σε βάρος άλλων συνομήλικων τους οι οποίοι εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά σε διάφορα σημεία της Πάτρας.
ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΟΥΣ
Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» πρόκειται για άτομα τα οποία κατηγορούνται για κλοπές και ληστείες οι οποίες ως επί το πλείστον έχουν ως θύματα ηλικιωμένα άτομα. Παράλληλα όμως επιδίδονται και σε πράξεις που εντάσσονται στις κατηγορίες αδικημάτων της μικροεγκληματικότητας και αφορούν κυρίως σε κλοπές ειδών από καταστήματα της πόλος όπως ρούχα, μέχρι και σε περίπτερα.
«Η παράνομη δραστηριότητά τους προκαλεί διαρκώς την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών με αναζητήσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Πάτρας. Άλλες φορές εντοπίζονται και συλλαμβάνονται, άλλες φορές οι αναζητήσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα» λέει στην “Πολιτεία” αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που προσθέτει πως τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί και πώς όσες φορές συλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.
Σημειώνεται ωστόσο πως με την πρόσφατη σύλληψη των δύο ανηλίκων οι οποίοι οδηγήθηκαν στο κατάστημα κράτησης Βόλου, οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής «ανάσαναν», αφού οι συγκεκριμένοι απασχολούσαν καθημερινά με κλοπές και ληστείες και μάλιστα τρομοκρατώντας τα θύματά τους τις περισσότερες φορές.
Οι συγκεκριμένοι αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο κυρίως για ηλικιωμένους, αρπάζοντάς τους πορτοφόλια, χρυσές αλυσίδες και σταυρούς, ενώ είχαν προκαλέσει και σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία έσπαζαν τα τζάμια, προκειμένου να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό τους.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
Πρόσφατα η «Πολιτεία» είχε αναδείξει το μείζον θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων στην Πάτρα και η σύλληψη των δύο ανηλίκων, ήρθε να επιβεβαιώσει τις επισημάνσεις που είχαν γίνει ύστερα από σειρά δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί σε βάρος τους. Ωστόσο η παράνομη δραστηριότητα και των άλλων ομάδων ανηλίκων που διαπράττουν αδικήματα κυρίως σε περιοχές του ιστορικού κέντρου της πόλης, εξακολουθεί να προβληματίζει τις Αρχές.
Aπό την έντυπη έκδοση της “Πολιτείας” της 3/10/2022