Πάτρα: Μάχιμοι αστυνομικοί παρά τις πολλές ελλείψεις

Facebook
Twitter

Για την αποτελεσματικότητα της Άμεσης Δράσης Πατρών, αλλά και τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών της Υπηρεσίας, μίλησε στην «Πολιτεία» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας (φωτό).

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, η Άμεση Δράση αποτελεί το προπύργιο της αστυνόμευσης της πόλης και προσθέτει:

«Παρά τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο αστυνομικό προσωπικό, αλλά και τις εσωτερικές μετακινήσεις που δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα, η Άμεση Δράση Πατρών μαζί με τις άλλες μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, κάνουν σημαντική δουλειά περιορίζοντας αισθητά την εγκληματικότητα.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται διαρκώς στο δρόμο και τις περισσότερες φορές με κίνδυνο της ζωής τους, καταφέρνουν να επεμβαίνουν άμεσα και εκτός των συλλήψεων που πραγματοποιούν, να προστατεύουν τους συμπολίτες και τις περιουσίες τους».

Ο κ. Τσίτσικας στέκεται ιδιαίτερα στις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εκτελούν την Υπηρεσία τους και για τους κινδύνους που πολλές φορές προκύπτουν ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και για τη ζωή τους:

«Όταν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας καλούνται να σταματήσουν κακοποιούς που διαπράττουν ένα σοβαρό αδίκημα, κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει. Ο επαγγελματισμός τους αλλά και οι εμπειρία τους παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του συμβάντος. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, γιατί οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και πρέπει να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια τους. Και στη συνέχεια θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους κακοποιούς με τρόπο αποτελεσματικό προκειμένου να τους συλλάβουν.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Άμεσης Δράσης στο σκέλος της πάταξης της εγκληματικότητας και αυτό θα πρέπει η Πολιτεία να το αναγνωρίσει. Επαναλαμβάνω πως οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι. Και η δουλειά τους δεν αφορά μόνο στις επεμβάσεις σε αδικήματα που είναι σε εξέλιξη εγκληματικές πράξεις, αλλά και στην προληπτική αστυνόμευση που σχετίζεται με προσαγωγές υπόπτων ατόμων τα οποία πολλές φορές προκύπτει πως είναι άτομα που έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις.

Για να γίνουν 100 συλλήψεις μέσα σε ένα μήνα, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μπορεί να έχουν πραγματοποιήσει υπερδιπλάσιους ελέγχους και προσαγωγές ατόμων. Και αυτό αποδεικνύει την σημαντική τους συμβολή στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας», καταλήγει ο κ. Τσίτσικας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top