Άμεση παρέμβαση σε περιστατικά έμφυλης βίας -Δεκάδες περιστατικά κακοποίησης γυναικών στην Aιγιάλεια

Facebook
Twitter
Πάνω από 130 γυναίκες από την περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας, κυρίως από περιοχές που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Ερινεού και Ακράτας, φαίνεται ότι έπεσαν θύματα βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας (2020-2021) σύμφωνα με στοιχεία της Δημοτικής αρχής και της Επιτροπής Ισότητας.

Από την περασμένη άνοιξη, σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ισότητας Μαρία Γιδά, αποφασίστηκε ότι, το συντομότερο δυνατόν, πρέπει να προχωρήσει η ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Αιγιαλείας.

Η ίδρυση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Αιγιαλείας αποτελεί αίτημα του Παραρτήματος Αιγίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας που υιοθέτησε η Επιτροπή Ισότητας του δήμου. Ήδη εκδόθηκε σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας το οποίο ζήτησε από τη ΔΥΠΕ (πρώην ΟΑΕΔ) να παραχωρηθεί ο χώρος που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αναπαύσεως και παλιότερα στέγαζε τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας (ΝΕΛΕ).

Το σχετικό αίτημα προς την ΔΥΠΑ έγινε στις 6 Ιουλίου από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Διαμάντω Βασιλακοπούλου και αφορούσε την παραχώρηση τριών αιθουσών στην πρώην στεγαζόμενη δομή ΚΕΚ-ΝΕΛΕ Αχαΐας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top