«Συνωστισμός» για την Αιγιάλεια! Οι γνωστές αλλά και οι υποψηφιότητες που “έρχονται”

Facebook
Twitter

Μετά τους Δ. Καλογερόπουλο και Χρ. Γούτο, η «τράπουλα» θα ανακατευτεί από την αναμενόμενο κάθοδο Κ. Σπηλιόπουλου ο οποίος λέγεται ότι στις 30 Οκτωβρίου θα κάνει ανακοινώσεις. Από κοντά όμως «έρχεται» και η υποψηφιότητα του Θ. Βασιλείου!

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το προεκλογικό τοπίο στον Δήμο Αιγιάλειας αφού ήδη ακούστηκαν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, ενώ οσονούπω αναμένεται να ακουστούν κι άλλα, επίσης ηχηρά, που σίγουρα θα ανατρέψουν πολλά δεδομένα και θα δημιουργήσουν πολλές «καραμπόλες»!

Δημήτρης Καλογερόπουλος

 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η προεκλογική περίοδος «άνοιξε» επισήμως την προηγούμενη εβδομάδα, (έστω κι αν βρισκόμαστε έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές), από τον νυν δήμαρχο, Δημήτρη Καλογερόπουλο που γνωστοποίησε την επανακάθοδο του.

Με μια ανακοίνωση που έλεγε ότι «αφού συνεδρίασε η δημοτική ομάδα και συνεκτίμησε την τραγική κατάσταση που παρέλαβε τον Δήμο, τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες, την απολίτικη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης που συνεχώς έβαζε εμπόδια και αφού αξιολόγησε το δημοτικό έργο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έργα που έχει δρομολογήσει»,  αποφάσισε την συμμετοχή της στις επόμενες εκλογές με επικεφαλής το Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Με τον ίδιο να τονίζει ότι αυτή η δύσκολη περίοδος απαιτεί «η εμπειρία, η γνώση, η αγάπη, η εργατικότητα και η δυνατότητα να τα καταφέρουμε στα δύσκολα, αποτελούν εγγύηση για τα επόμενα χρόνια». Και ότι η ομάδα του έβαλε τις βάσεις και συνεχίζει…

 

ΣΤΟ «ΧΟΡΟ» Ο ΧΡ. ΓΟΥΤΟΣ

XRHSTOS GOYTOS TMP 780x422 1 696x377 1

Όμως τη σκυτάλη, την επόμενη μέρα, πήρε ο της αντιπολίτευσης επικεφαλής, Χρήστος Γούτος. Ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι θα είναι εκ νέου διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου και δηλώνοντας μάλιστα ότι πραγματοποίησε συνάντηση και της δικής του δημοτικής παράταξης όπου, όπως είπε, «το κλίμα ήταν πανηγυρικό». Επισημαίνοντας πως η παράταξη του «είναι ενωμένη» αλλά ταυτοχρόνως και «ενισχυμένη από την προσθήκη νέων προσώπων». Και σημειώνοντας με νόημα: «Το ζητούμενο δεν είναι η Αιγιάλεια να αλλάξει Δήμαρχο, αλλά να αλλάξει… εποχή. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση να γίνουν ορισμένα βασικά πράγματα, που δυστυχώς οι υπάρχουσες δυνάμεις δεν τα ακολουθούν. Ως εκ τούτου, είναι ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στον Δήμο, ώστε η Αιγιάλεια να μπει σε μια νέα εποχή».

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

sphliopoulos 768x512 1

Αλλά δεν είναι μόνο ο κ. Γούτος και ο κ. Καλογερόπουλος, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων του νυν δημοτικού συμβουλίου. Ενδιαφερόμενοι για τον Δήμο είναι ήδη κι άλλοι. Και προσεχώς, θα υπάρξουν και περισσότεροι. Τα δεδομένα ανατρέπει η θεωρούμενη ως βέβαιη κάθοδος του Κώστα Σπηλιόπουλου ο οποίος την περασμένη Δευτέρα, σε αποκλειστική συνέντευξη του στην «Πολιτεία» έδειξε εμμέσως πλην σαφώς τις προθέσεις του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, γύρω στις 30 του μηνός θα κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις του!

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη του μεταξύ άλλων είπε: «Η απόφαση μου είναι ότι αυτός ο κύκλος της κεντρικής πολιτικής σκηνής έχει κλείσει για μένα… Έχω επιλέξει να μείνω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησα πολλά χρόνια από μικρή ηλικία. Από πρόεδρος στο χωριό μου, έως τον Δήμο του Αιγίου, την Νομαρχία Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σύντομα θα ανακοινώσω την απόφασή μου και αυτή θα είναι αντίστοιχη με τη βούληση και την επιθυμία των πολιτών».

Σχολιάζοντας επίσης ότι «ο Δήμος της Αιγιάλειας είναι σε πτωτική πορεία και παρακμή γιατί δεν έχει ισχυρή διοίκηση με σχέδιο και στόχους. Δεν έχει δυνατότητα διεκδίκησης και δεν έχει πολιτικούς συμμάχους. Για αυτό χάνει ευκαιρίες συνεχώς αλλά και τα κεκτημένα του παρελθόντος, π.χ. ΤΕΙ Αιγίου. Πιστεύω πως οι πολίτες ζητούν αλλαγή σελίδας και γρήγορα βήματα να κερδηθεί το χαμένο έδαφος».

Βέβαια, άρχισαν και οι συζητήσεις για το τι θα γίνει στην παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου αφού ο ίδιος προτίθεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Αιγιάλεια, όπως αποκάλυψε προ ημερών στην «Πολιτεία». Θα υπάρξει «κούρσα» διαδοχής; Αλλά ποιος μας λέει ότι θα πράξει το ίδιο που έπραξε ο Α. Κατσιφάρας, δηλαδή να αποχωρήσει; Ο ίδιος πάντως απαντά: «όλα στην ώρα τους». Και παραπέμπει στις ανακοινώσεις που θα κάνει στις 31 του μηνός.

 

«ΕΡΧΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αλλά στα παραπάνω ονόματα σημειώστε και αυτό του τέως βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Θεόφιλου Βασιλείου. Η «Πολιτεία» το είχε ξαναγράψει σε ανύποπτο χρόνο, μεταφέροντας ασφαλείς πληροφορίες για την πρόθεση που ποτέ δεν έκρυψε ο ίδιος βλέποντας το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Αιγιάλεια. Και άτομα του περιβάλλοντος του θεωρούν δεδομένη την κάθοδο του, έστω κι αν ο ίδιος ακόμα τηρεί σιγή ιχθύος. Λέγεται μάλιστα ότι από την ηγεσία της Ν.Δ. του ζητήθηκε να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής, ο ίδιος όμως μένει σθεναρά εντός διαδρομής που οδηγεί αποκλειστικά στον Δήμο Αιγιάλειας!

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

7 6 e1666072812307

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top