Πάτρα: Κατεβάζουν διακόπτες για το ενεργειακό, εμπορικά και καταστήματα εστίασης

Facebook
Twitter
Με σβηστά φώτα αναμένεται να «απαντήσουν» έμποροι και επαγγελματίες της Πάτρας στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και την ακρίβεια που κατατρώγει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, περιορίζοντας στο ελάχιστο την αγοραστική κίνηση η οποία σημειώνει νέα σημαντική κάμψη κατά τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Χθες Δευτέρα το απόγευμα στο Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη φορέων, η 2η μέσα σε λίγες μέρες, με αντικείμενο το ενεργειακό και αυτή τη φορά παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς προσήλθαν με τις προτάσεις τους για δράσεις, με άξονα την ανακούφιση των μικρών και μεσαίων από το βάρος του κόστους ενέργειας που αποτελεί πλέον βραχνά για χιλιάδες επαγγελματίες της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε, κατ αρχήν, να υπάρξει μια κοινή δράση από εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης οι οποίοι θα κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενεργειακό. Η δράση αυτή αναμένεται να συντονιστεί από τους παραγωγικούς φορείς (Εμπορικός, Επιμελητήριο, ΣΚΕΑΝΑ, ΟΕΒΕΣΝΑ) για τις αρχές του επόμενου μήνα.

Εκ μέρους των επιστημονικών φορέων που μετέχουν στο κοινό μέτωπο εμπόρων, επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Πάτρας (Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο, Πανεπιστήμιο Πατρών και ΓΕΩΤΕΕ) θα διοργανωθεί μια κοινή εκδήλωση η οποία προσδιορίστηκε για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, με άξονα προτάσεις και εναλλακτικός λύσεις για την ενεργειακή εξοικονόμηση στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κλάδο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top