Πάτρα-Δήμος: Ο «πονοκέφαλος» της κεντροαριστεράς – Από τις ρευστές πολιτικές «συμμαχίες» στο δίδυμο Αϊβαλή – Κατσιφάρα

Facebook
Twitter

Του Νίκου Σύφαντου

Αν και είναι σχετικά νωρίς, ο μαραθώνιος για τον Δήμο της Πάτρας έχει ξεκινήσει.

Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη υπογραμμίζουν στην «Πολιτεία» πως μέχρι σήμερα, οι συζητήσεις τόσο για τον Δήμο Πατρέων όσο και για άλλους μεγάλους Δήμους της χώρας, βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και πως οι εξελίξεις στο πεδίο των στηρίξεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα αρχίσουν να διαμορφώνονται από τις αρχές του 2023.

Πρώτα απ’ όλα στον Δήμο Πατρέων θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με όλους όσους επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα.

Στον χώρο της κεντροαριστεράς, εστιάζεται ήδη ο πρώτος «πονοκέφαλος». Από την μία ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βασίλης Αϊβαλής ο οποίος έχει εκδηλώσει ισχυρό ενδιαφέρον και για την υποψηφιότητά του διαρρέεται πως θα υπάρξει στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος δεν έχει «ανοίξει χαρτιά» αλλά οι πληροφορίες τον θέλουν σαν έτοιμο από καιρό για τη διεκδίκηση του Δήμου.  Μάλιστα ο Απόστολος Κατσφάρας έχει  παρελθόν αυτοδιοικητικής στήριξης από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές), γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα στους συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

ΚΑΛΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ kalpi ekloges

Είναι προφανές πως εξελίξεις θα υπάρξουν εφόσον το τοπίο ξεκαθαρίσει ανάμεσα στους Βασίλη Αϊβαλή και Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου τα κόμματα να λάβουν οριστικές αποφάσεις

Είναι προφανές πως εξελίξεις θα υπάρξουν εφ όσον το τοπίο ξεκαθαρίσει ανάμεσα στους δύο προκειμένου τα κόμματα να λάβουν οριστικές αποφάσεις.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι υποστηρικτές της άποψης πως οι αποφάσεις μπορεί και να ληφθούν μετά τις εθνικές εκλογές και σε συνδυασμό με τις πολιτικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο μετεκλογικό τοπίο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη γενικά η σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, αν αυτό δεν το επιτρέψουν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί.

Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι οι συζητήσεις και οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες, ενώ διαμηνύεται πως τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει για τον Δήμο της Πάτρας στον κεντροαριστερό χώρο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top