Qatargate: Το Κατάρ προσπαθεί να… στριμώξει την Ε.Ε. με το φυσικό αέριο!

Facebook
Twitter
Το Κατάρ προειδοποιεί την ΕΕ ότι η υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο θα μπορούσε να βλάψει τον διάλογο με την ΕΕ για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Η Ντόχα διαφωνεί με τις κατηγορίες για δωροδοκία και κάνει λόγο για διακρίσεις λόγω των σχεδίων της ΕΕ να αναστείλει την πρόσβαση της Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι το τέλος της νομικής διαδικασίας.

Ένας διπλωμάτης του Κατάρ, ανέφερε σε δήλωση ότι η Ντόχα είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για τις συνέπειες των πράξεών της και ότι ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον περαιτέρω διάλογο για την προμήθεια φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Η απόφαση να επιβληθεί ένας τέτοιος μεροληπτικός περιορισμός, που περιορίζει τον διάλογο και τη συνεργασία με το Κατάρ προτού τελειώσει η νομική διαδικασία, θα επηρεάσει αρνητικά την περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή φτώχεια και ασφάλεια», είπε ο διπλωμάτης του Κατάρ χωρίς να κατονομαστεί.

Δήλωσε ότι «απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που συνδέουν την κυβέρνησή μας με ανάρμοστη συμπεριφορά» και πρόσθεσε πως «είναι βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την κυβέρνησή μας για να αποδείξει τα γεγονότα μόλις έλαβε γνώση των καταγγελιών».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top