“Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας”. Με αυτά τα λόγια έκλεισε την απολογία του ενώπιον του ειδικού Δικαστηρίου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος.
“Η δική είναι πολιτική. Η απόφαση σας όμως είναι δικαστική κρίση και ως εκ τούτου πρέπει να είναι δίκαιη, αντικειμενική και αμερόληπτη. Πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον σας διαδικασίας. Πολιτικές πιέσεις, σκοπιμότητες και ισορροπίες δεν επιτρέπεται να επηρεάζουν την κρίση σας. Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι tres banal. Επέλεξα να είμαι tres banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες. Και διερωτήθηκε: “Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα;. Επειδή εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα. Το τίμημα που πληρώνω δεν θα με κάνει να μετανιώσω. Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας” είπε στο τέλος της απολογίας του.
Προηγουμένως έστρεψε τα πυρά του κατά των τριών εισαγγελέων που τον έχουν καταγγείλει για παρεμβάσεις στο έργο του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Γεωργία Τσατάνη υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας είχε ως “αποστολή” να αρχειοθετήσει την υπόθεση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.”Ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, μια πραγματική σκευωρία για να ενταφιαστούν οι ευθύνες Βγενόπουλου. Η αποστολή της ήταν να αρχειοθετήσει τον Βγενόπουλο”, υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Σε άλλο σημείο ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι υπήρξε κατακρεούργηση του ίδιου και της οικογένειας του.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε οι συνομιλίες του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή παρανόμως ηχογραφήθηκαν. “Υπήρξα θύμα παρακολουθήσεων πολύ πριν βρεθούν τα predator. Υπήρχαν πρωτοσέλιδα: “Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη”, “ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο”. Πώς με παρακολουθούσαν; Σχετική εισαγγελική διάταξη δεν είδα ποτέ. Αλλά τα έγραφαν. Γιατί; Προετοίμαζαν το έδαφος για τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου;”.
Πρόεδρος (Βασιλική Ηλιοπούλου): Οι παρακολουθήσεις ήταν παράνομες, οι κασέτες ήταν πλαστές;
Παπαγγελόπουλος: Ήταν πραγματικά η συνομιλία μου με τον Παππά, όμως αυτά που έλεγα εγώ έπαιξαν ρόλο στην αθωότητά μου. Όλες μου οι κουβέντες με τον Παππά και τον Μιωνή ήταν καθαρές και ξάστερες. Μιλάμε για παρακράτος από το 2019.
Στις 13 Φεβρουαρίου η εισαγγελέας της έδρας θα ανακοινώσει την πρόταση της σχετικά με την ενοχή ή μη των δυο κατηγορουμένων στην υπόθεση.