Κ. Πελετίδης: Τα χέρια της μάνας και η ανάμνηση

Facebook
Twitter
Συζητήσεις προκάλεσε η συνέντευξη του δημάρχου Κώστα Πελετίδη στο lifo.gr. Και οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν στα όσα είπε για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα.

Εμείς, σταθήκαμε στην απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε «γιατί έγινε κομμουνιστής;». Μια απάντηση με βαθιά ανθρώπινη διάσταση. Στην οποίο ο κ. Πελετίδης είπε ότι «ήρθα από μικρός αντιμέτωπος με τη φτώχεια, την αδικία, τον ιδρώτα και τους καημούς των ανθρώπων. Γεννήθηκα στο ορεινό χωριό Ρυάκιο Κοζάνης και θυμάμαι τα χέρια της μητέρας μου, όταν μας χάιδευε, που ήταν σαν γυαλόχαρτο, και απορούσα γιατί συνέβαινε αυτό. Επέλεξα, λοιπόν, να παλέψω με τις δυνάμεις μου για τις αδικίες της ζωής και το μέλλον των κοινωνιών. Έτσι στράφηκα στο ΚΚΕ».

Και κάτι ακόμα που, επίσης, δεν έτυχε της προσοχής που θα έπρεπε. Το σημείο της συνέντευξης στο οποίο ο κ. Πελετίδης είπε ότι «στο δημαρχείο δεν έχουμε πρωτόκολλα και μας επισκέπτονται όλοι. Οι περισσότεροι που έρχονται είναι άνθρωποι που ζητούν δουλειά, με την αγωνία αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top