ΑΧΑΪΑ | Δυναμική η παρουσία του Δικτύου «SAVE COAST» – Στόχος η προστασία του περιβάλλοντος και των ακτών

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ουσιαστική και συνάμα ιδιαιτέρως δυναμική, είναι η παρουσία του Αχαϊκού δικτύου «Διάσωση Ακτής – SAVECOAST», στο σκέλος που αφορά την απειλή που δέχονται οι ακτογραμμές του νομού αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας.

Είναι ένα δίκτυο οι συνεργάτες του οποίου έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους και κατά την διάρκεια της πρόσφατης ημερίδας που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πολιτεία» για την απειλή που αποτελεί η Κλιμαστική Κρίση για τις ακτές μας, μέσα από μια εμπεριστατωμένη τοποθέτηση που έκανε σε παρέμβαση του στο «βήμα», ο Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Τεχνικός Γεωλόγος και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Δικτύου «Διάσωση Ακτής – SAVECOAST» κ. Χριστόφορος Καπόπουλος.

Η δράση του Δικτύου, βέβαια, είναι γνωστή εδώ και χρόνια, αξίζει ωστόσο να επισημανθεί ο αγώνας δρόμου που καταβάλλει και η Πρόεδρος του η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Λακκόπετρας «Ερυθρά Γαία», κα. Σοφία Πανίτσα, ως Ιδρυτικό μέλος της Μ.Κ.Ο. Προστασίας Παράκτιας Ζώνης «Διάσωση Ακτής – SaveCoast».

sofia panitsa 2o ΘΕΜΑ ΕΝΘΕΤΗ 1

 

Όπως τονίζει στην «Πολιτεία» η ίδια: «Το δίκτυο δημιουργήθηκε από πρωτοβουλίες επιστημόνων και εκπροσώπων τριών παραλιακών συλλόγων. Της «Κίνησης Προστασίας Παραλιακής Ζώνης της δημοτικής ενότητας των Βραχνεϊκων, της παραλίας της Λακκόπετρας «Ερυθρά Γαία», καθώς και του Καλαμακίου της Δυτικής Αχαϊας. Με προέδρους, αντίστοιχα, τον κ. Παναγιώτη Χρονόπουλο, την ίδια, αλλά και τον Περικλή Ρογκάλα.

«Το δίκτυο έχει επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από τους Πολιτικούς Μηχανικούς και κατόχους πτυχίων και μεταπτυχιακών ειδικοτήτων Χριστόφορο Καπόπουλο και Παναγιώτη Γεωργακόπουλο», επισημαίνει η κα. Πανίτσα και προσθέτει ότι το δίκτυο «Διάσωση Ακτής – SAVE COAST» είναι ένας μη Κυβερνητικός Οργανισμός που αποσκοπεί καθαρά στην διάδοση της διεθνούς επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας, αλλά και στην εφαρμογή καλών πρακτικών σε θέματα προστασίας και διαχείρισης της παράκτιας ζώνης, με μεθόδους και τεχνικές πάντα φιλικές προς το περιβάλλον.

Τονίζει συγκεκριμένα: «Προωθούνται οι αρχές της ολιστικής διαχείρισης παράκτιας ζώνης, της ήπιας προστασίας ακτών, της ορθολογικής διαχείρισης των χερσαίων-υδατικών πόρων, της βιοποικιλότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης». Αυτό στο οποίο στοχεύει το δίκτυο, είναι να κινητοποιήσει δυνάμεις και συνέργειες με άλλους Συλλόγους, Φορείς, Οργανώσεις, Κοινωνικές ομάδες, για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων και προγραμμάτων προς την κατεύθυνση ανάδειξης και προστασίας του φυσικού Περιβάλλοντος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

18 1 e1681402402834

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top