ΠΑΤΡΑ | Το τρένο «έκοψε» τους Μαραθωνοδρόμους – Το τραγελαφικό συμβάν που προκάλεσε συζητήσεις…

Facebook
Twitter

Δύο φορές σταμάτησαν δρομείς του Ημιμαραθωνίου της Πάτρας στην Ακτή Δυμαίων, επειδή περνούσε ο προαστιακός!

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ξεκινάς να τρέχεις, βάζεις όλη σου την ορμή και την ψυχική δύναμη, ακολουθείς την πορεία, αλλά αναγκάζεσαι να σταματήσεις μπροστά στο… τρένο που έρχεται, και ακυρώνεσαι! Κι όμως αυτό συνέβη την προηγούμενη Κυριακή των Βαΐων, στην Πάτρα.

Και σίγουρα αποτέλεσε ένα θετικότατο βήμα, στο κομμάτι του αθλητισμού, ο 1ος Ημιμαραθώνιος τον οποίο πρέπει να τον στηρίξουμε δίνοντας του χώρο να αναπτυχθεί και να αναδείξει την αθλητική δυναμική της πόλης, αλλά, όμως, καλό και απαραίτητο θα είναι, αν όντως θέλουμε να ακολουθήσουμε την κατεύθυνση της επιτυχίας, τα όποια «παθήματα» να γίνουν «μαθήματα» για το μέλλον.

Διότι στην διάρκεια του 1ου Ημιμαραθωνίου της Πάτρας συνέβη το τραγελαφικό που περιγράφουμε στην αρχή. Και μάλιστα, δεν συνέβη μόνο μία φορά, αλλά δύο, προκαλώντας αγανάκτηση σε αθλητές αλλά και πολλές συζητήσεις τις επόμενες ημέρες στην πόλη!

 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ

1 μαραθώνιος 1

Οι αθλητές ξεκίνησαν να τρέχουν ακολουθώντας την διαδρομή των συνολικά 5 χιλιομέτρων, με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου, και μέσω της Ερμού κινήθηκαν στην Όθωνος Αμαλίας και από εκεί προς την Ακτή Δυμαίων. Όταν όμως έφτασαν στην σιδηροδρομική διάβαση του ΟΣΕ, μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου, συνέβη να περνά ο προαστιακός!

Ορισμένοι δρομείς πρόλαβαν να περάσουν προτού κατέβουν οι μπάρες. Οι υπόλοιποι, υποχρεώθηκαν να σταματήσουν. Και ως εκ τούτου, κρίθηκε άκυρη η συμμετοχή τους. Το σκηνικό επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά και στην επιστροφή των δρομέων από το ίδιο σημείο. Και τότε περνούσε τρένο, και τότε σταμάτησαν αθλητές μπροστά στις μπάρες που κατέβηκαν, και εκείνοι ακυρώθηκαν από τη συμμετοχή τους και τελικά έτρεξαν για τη… φανέλα.

 

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Το πρόβλημα «γεννήθηκε» εξαιτίας της καθυστερημένης εκκίνησης του αγώνα δρόμου. Ως γνωστόν, η έναρξη είχε προγραμματιστεί για τις εννέα το πρωί και αντιστοίχως είχε ενημερωθεί ο ΟΣΕ για την διέλευση των συμμετεχόντων αθλητών σε ένα χρονικό πλαίσιο μεταξύ των ωρών δέκα το πρωί με δωδεκάμισι το μεσημέρι. Αλλά όμως η έναρξη αργοπόρησε και ως εκ τούτου οι πρώτοι αθλητές έτυχε να περάσουν από την γραμμή του τρένου την ώρα επανέναρξης των δρομολογίων. Έτσι συνέπεσαν με την αμαξοστοιχία που περνούσε. Και αντιστοίχως, το ίδιο συνέβη κατά την επιστροφή των δρομέων στο σημείο εκκίνησης.

 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Εντωμεταξύ, θυμίζουμε ότι και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας παρενέβη στο θέμα καταγγέλλοντας «έμφραγμα στην αγορά» και «προχειρότητα» στον Ημιμαραθώνιο. Αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση του, ότι υπήρξε «καταστροφική για την μητροπολιτική αγορά της Πάτρας η Κυριακή των Βαΐων που παραδοσιακά τα καταστήματα είναι ανοικτά και προσδοκούν σε αυξημένη κίνηση ενόψει των εορτών του Πάσχα καθώς και επισκέψεις από καταναλωτές όμορων Δήμων.

Αιτία το κυκλοφοριακό κομφούζιο και αλαλούμ ανοργανωσιάς που επικράτησε κατά την διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου». Οι έμποροι τόνισαν ότι «το σύνολο του κέντρου της πόλης παρέμεινε κλειστό από το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα» και ότι παραδόξως «ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ουδέποτε κλήθηκε στη διαβούλευση και ενημέρωση για την διοργάνωση».

Με υποσημείωση ότι η μόνη ενημέρωση που είχαν ήταν πως «η όχληση θα ήταν μικρή, και μόνον σε μικρό τμήμα της Κορίνθου και της Ερμού, σταδιακά μέχρι τις 11:30πμ οπότε η αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει ικανοποιητικά». «Αλλά, στην πραγματικότητα ζήσαμε το απόλυτο χἀος και την ουσιαστική ακύρωση της λειτουργίας της αγοράς», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας του ΕΕΣΠ. Ο οποίος, φυσικά, υπογράμμισε πως στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις που προάγουν τον μαζικό αθλητισμό και προβάλουν την πόλη, αρκεί να αποφεύγονται όσα αποβαίνουν σε βάρος της πολύπαθης αγοράς της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

7 2 e1681812037432

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top