Ο εκλογικός πήχης του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα και ο στόχος της δεύτερης έδρας 

Facebook
Twitter

Το ισχυρό διψήφιο ποσοστό που έχει θέσει ως πανελλαδικό στόχο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για τα εδώ στελέχη του Κινήματος «μεταφράζεται» σ’ επίδοση που θα βρίσκεται πολύ ψηλότερα απ’ τη ζώνη του 10%.

Τις τελευταίες μέρες υποψήφιοι που περιοδεύουν σ’ όλη την Αχαΐα (Κατερίνα Σολωμού, Γιάννης Ταπεινός, Βιβή Λουκοπούλου, Ολυμπία Λόη κ.α.), στις δημόσιες δηλώσεις τους μιλούν για ιδιαίτερα θετικό κλίμα αλλά και για διάθεση «επαναπατρισμού» ψηφοφόρων που απ’ το 2009 και μετά έφυγαν απ’ το ΠΑΣΟΚ με βασικές επιλογές τους τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

Να θυμίσουμε ότι τότε, το 2009, όταν εξελέγη πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε στην Αχαΐα επίδοση 52,6%. Αυτό το θηριώδες ποσοστό το 2019, με πρόεδρο την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, στην Αχαΐα ήταν 8,91%. Σαφώς βελτιωμένο, πάντως, απ’ το 7,6% του Σεπτεμβρίου του 2016. 

Επιστρέφουμε στο 2019. Το ΠΑΣΟΚ είχε την καλύτερη επίδοση του (19,7%) στο Δήμο Ερυμάνθου. Δεύτερη καλύτερη επίδοση, στα Καλάβρυτα, με 11,15% και ίδια επίδοση και στη Δυτική Αχαΐα, με 11,14%. Αντιθέτως, στα αστικά κέντρα του νομού η επίδοση ήταν μονοψήφια. Στο Δήμο Αιγιάλειας στο 9,44% και στο Δήμο Πατρέων στο 7,1%. 

Ποιος είναι τώρα ο στόχος; Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Νίκος Μοίραλης, σε συνέντευξη του τον περασμένο Ιανουάριο στην «Πολιτεία» και στον Αχιλλέα Ροδίτη, είχε πει ότι «το 8.91% των εκλογών του 2019 πρέπει να γίνει 14-15% στις εκλογές του 2023. Το ψηφοδέλτιο μας είναι πιο ποιοτικό και έχει βγει στην μάχη αρκετό χρόνο νωρίτερα σε σχέση τις εκλογές πριν από τέσσερα χρόνια». 

Ο ίδιος δε θεωρεί εφικτό και το στόχο της δεύτερης έδρας στην Αχαΐα καθώς «η διαδικασία της απλής αναλογικής αυξάνει τις πιθανότητες για κατάληψη δεύτερης έδρας και οι συσχετισμοί δυνάμεων των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής ίσως μας επιτρέψουν να έχουμε την πολυπόθητη δεύτερη έδρα». 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top