Στον Λευκό Οίκο η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, τι ζήτησε

Facebook
Twitter
Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζήτησε χθες Τρίτη από το αμερικανικό Κογκρέσο “να προστατεύσει τους έγχρωμους” ψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού κατά τη βίαιη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό.

“Αν μπορείτε να υιοθετήσετε ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία ενός πουλιού, του λευκοκέφαλου θαλασσαετού, τότε μπορείτε να υιοθετήσετε και έναν ομοσπονδιακό νόμο για να προστατεύσετε τους έγχρωμους”, δήλωσε ο Φιλονάις Φλόιντ, ένας από τους αδελφού του Τζορτζ Φλόιντ, αναφερόμενος στο εθνικό πτηνό των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι “επιθυμεί το νομοσχέδιο να είναι δίκαιο, να έχει νόημα και να διατηρεί άθικτη την κληρονομιά του Τζορτζ”, δήλωσε ο ανιψιός του Μπράντον Ουίλιαμς.

Όμως το νομοσχέδιο, το οποίο στηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος και που έχει εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει κολλήσει στη Γερουσία.

Ολοκληρώνοντας αυτή την ιστορική επίσκεψη στο Κογκρέσο τα μέλη της οικογένειας του Φλόιντ ύψωσαν τη γροθιά τους και φώναξαν το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος έχει αναχθεί σε σύμβολο των θυμάτων αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ μετά τον θάνατό του στις 25 Μαΐου 2020 στη Μινεάπολις κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς.

Το βίντεο με τον 46χρονο Αφροαμερικανό να αγωνιά κάτω το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν πυροδότησε πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις, ενώ η φράση του “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” μετατράπηκε σε σύνθημα κατά των καταχρήσεων των δυνάμεων της τάξης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top