Το Κουβέιτ δεν “ήρθε” Άραξο αλλά ακόμα ελπίζουμε | Το αεροδρόμιο θα “σπάσει” φέτος ρεκόρ αφίξεων!

Facebook
Twitter

Αν κι ήταν ελπιδοφόρα τα μηνύματα για την γραμμή «Κουβέιτ – Αράξου», την τελευταία στιγμή επιλέχθηκε το Ηράκλειο. Όμως η προσπάθεια συνεχίζεται…

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι (2/6) η είδηση ήταν ότι το Κουβέιτ «έρχεται» στην Δυτική Ελλάδα! Είδηση που προφανώς σήμαινε πολλά για το αεροδρόμιο του Αράξου και την Δυτική Ελλάδα, μετά το επίσης πολλά υποσχόμενο «άνοιγμα» των γραμμών από Ισραήλ και Ιταλία.

Η περιοχή θα όδευε σε ακόμα πιο ελπιδοφόρα τουριστικά μονοπάτια εγκαινιάζοντας απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Πόλη του Κουβέιτ, την πρωτεύουσα δηλαδή του Κράτους που βρίσκεται στην ακτή του Περσικού Κόλπου, (Κουβέιτ, σημαίνει: κάστρο κτισμένο κοντά στο νερό)!

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ… ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Δυστυχώς, όμως, την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά, το Κουβέιτ αποφάσισε να στραφεί προς την Κρήτη και να προχωρήσει σε αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο, σε πρώτη φάση.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν «έχασε» ο Άραξος το Κουβέιτ, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα οριστικά. Αφού ο στόχος παραμένει «ζωντανός» κι ίσως μες το καλοκαίρι να επιτευχθεί η συμφωνία. Όπως παράλληλα βρισκόμαστε σε αναμονή και για την γραμμή «Άραξος – Ντουμπάι».

Γκουβίτσας 1ο θέμα ένθετη στο ΜΟΤΟ 1 e1686065199784

 

Την είδηση επιβεβαιώνει στην «Πολιτεία» ο Κεντρικός Αερολιμενάρχης του Αράξου κ. Γιώργος Γκουβίτσας ο οποίος έτσι κι αλλιώς και πέρα απ’ την περίπτωση του Κουβέιτ, έχει πολλούς άλλους λόγους για προσεγγίζει την φετινή καλοκαιρινή σαιζόν με περισσή αισιοδοξία και ικανοποίηση.

Κι αυτό, διότι όλα δείχνουν ότι παρά τα εμπόδια, τα προβλήματα και τις ελλείψεις, ο Άραξος διαδραματίζει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στην Βιομηχανία του Τουρισμού, ως ένα μικρό μεν, αλλά περιζήτητο αεροδρόμιο που το εμπιστεύονται γιγάντιες αεροπορικές εταιρείες.

Γιατί όσο κι αν η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι περιζήτητη για το φυσικό κάλλος, τις ακτές και για τον αρχαιολογικό θησαυρό της, (Αρχαία Ολυμπία), αν το αεροδρόμιο δεν είχε κερδίσει σε επίπεδο εμπιστοσύνης, ως απόλυτα ασφαλές, οι επίδοξοι τουρίστες δεν θα είχαν τρόπο προσέγγισης και μοιραία θα οδηγούνταν σε άλλες ελληνικές τοποθεσίες.

 

ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

345058256 267025762418207 2298208068298090645 n 1

Όπως δικαίως αναφέρεται παραπάνω, δεν είναι μόνο το Κουβέιτ ή το Ντουμπάι. Το ίδιο σημαντικό ήταν και το «άνοιγμα» φέτος της γραμμής «Άραξος – Ισραήλ». Όπως επίσης και η επαναφορά της αεροπορικής σύνδεσης με την Ιταλία, που εδώ και χρόνια είχε σταματήσει, αλλά από φέτος «επέστρεψε» διαμέσου του αεροδρομίου του Μπέργκαμο, λίγο έξω απ’ το Μιλάνο. Μάλιστα, ειδικά σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι μικρό και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν όχι μόνο Ιταλοί τουρίστες που έρχονται στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και συμπολίτες που μέσω της αεροπορικής εταιρείας NEOS, αναζητούν εισιτήρια για ένα σύντομο ταξίδι από τον Άραξο στο Μιλάνο!

 

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Όλες οι παραπάνω, δηλαδή, Ισραήλ, Ιταλία και Κουβέιτ, δεν είναι οι μοναδικές νέες αεροπορικές γραμμές του Αράξου. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλες τρεις που ανοίγουν από τον μήνα Ιούνιο. Και συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε αφίξεις οι οποίες θα γίνουν από την Ρουμανία, την Τσεχία και την Λετονία. Συνολικά, λοιπόν, οι νέες διασυνδέσεις με τον Άραξο, από φέτος, είναι έξι! Με τον συνολικό αριθμό προγραμματισμένων πτήσεων προς τον Άραξο, μόνο για τον Ιούνιο και χωρίς την γραμμή του Κουβέιτ ακόμα, αφού θα «ανοίξει» από τον Ιούλιο, να αριθμούν συνολικά τις 15!

 

88 ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Το σύνολο των προγραμματισμένων αφίξεων για τον Ιούνιο μήνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του αεροδρομίου, (ένθετη φωτογραφία), είναι: 88. Που αν τις προσθέσουμε στις 47 πτήσεις του Μαΐου, φθάνουμε τις 135. Την πρωτοκαθεδρία όμως κατέχει η Γερμανία με συνολικά 29 πτήσεις άφιξης στον Άραξο. Ακολουθούν: η Πολωνία με 16 αφίξεις, το Βέλγιο με 9 αφίξεις και το Ισραήλ με 9 αφίξεις, επίσης, η Σλοβακία με 6, η Ιταλία με 5 πτήσεις, η Λετονία, η Λιθουανία και η Λιθουανία με 4 ανά προορισμό και η Ρουμανία με 2 πτήσεις.

Όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που ο Μάιος μήνας αποτελεί την «προθέρμανση» και ο Ιούνιος την αρχή της τουριστικής ροής η οποία πάντα «φουντώνει» στα μέσα καλοκαιριού. Δηλαδή, τον Ιούλιο, οπότε οι πτήσεις αναμένεται να είναι υπερδιπλάσιες. Με την κίνηση βέβαια να κορυφώνεται για τα καλά τον τελευταίο μήνα, τον Αύγουστο, όταν εξελίσσεται το μεγαλύτερο «κύμα» τουριστών από τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Πράγμα που σε απόλυτους αριθμούς συνεπάγεται ότι φέτος ο Άραξος θα πετύχει να περάσει τον πήχη που εξ αρχής είχε θέσει, δηλαδή, την διακίνηση άνω των 150.000 τουριστών στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αριθμός ο οποίος μας γυρίσει στα δεδομένα που υπήρχαν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

18

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top